Da, titlul este corect, Bill Gates, mai exact fundatia condusa de el si sotia sa ofera fonduri intiale de 100.000 dolari cu posibilitate de crestere a sumei pana la 1 milion de dolari, celui care reinventeaza prezervativul.
Nu este o gluma, asa ca nu are rost sa radem, ci sa analizam putin situatia. Prezervativele sunt folosite de aproape 750 milioane de oameni din intreaga lume pentru reducerea sarcinilor nedorite si sunt eficiente in oprirea raspandirii bolilor cu transmitere sexuala.
„Dezavantajul principal din perspectiva masculina este scaderea placerii in timpul actului respectiv. O noua generatie de prezervative vor determina lumea sa le foloseasca mai des, in numele santatii mondiale desigur” spune descrierea fundatiei Bill & Melinda Gates.
Dezavantajul acestor produse este ca de aproape 50 de ani de la inventarea lor, acestea au ramas practic neschimbate. Atat ca forma cat si ca material nu s-au adus modificari semnificative acestui produs, si este cazul, in viziunea lui Bill Gates, ca avem nevoie de o inovatie in acest domeniu.
Chiar si variantele feminine sufera de astfel de probleme si sunt de altfel si semnificativ mai scumpe. O varianta mai ieftina si mai eficienta este de asemenea binevenita. Astfel, daca aveti o idee pentru aceste produse atat de folosite cel mai bine este sa va adresati fundatiei condusa de fondatorul Microsoft.
Ideile trebuie sa detina o ipoteza ce poate fi pusa in practica, sa detina un plan pentru modul in care poate fi testata si aprobata, precum si date ce pot primi fonduri pe perioada dezvoltarii proiectului. De asemenea ideile ce rezulta intr-un produs prea scump, sau care nu poate face deja ce face produsul actual vor fi refuzate.
Proiectul „The Next Generation Condom” face parte din initiativa fundatiei lui Bill Gates „Grand Challenges Explorations„, o initiativa continua pentru imbunatatirea calitatii vietii si inovatiei.
„Pentru a depasi problemele de santate si dezvoltare actuale avem nevoie de noi idei ce pot schimba aceasta perspectiva. Inspiratia poate veni de oriunde si suntem plini de speranta ca aceasta noua runda de provocari va duce la descoperirea unor abordari inovatoare ce vor imbunatati intr-un mod semnificativ viata noastra.” spune Chris Wilson, director de Cercetare si Stiina Globala
Ideea poate fi trimisa pe site-ul GrandChallenges unde se afla mai multe proiecte ce merita urmarite. Cine stie poate printre noi se regaseste cineva cu idei revolutionare, stim de altfel ca tara noastra a adus contributii deosebite in domeniul medical.