Acasa Telefoane MoJoFloCam este accesoriul ideal pentru filmarea cu smartphone-ul

MoJoFloCam este accesoriul ideal pentru filmarea cu smartphone-ul

by Dragos Schiopu
MoJoFlowCam

MoJoFloCam este numele unui accesoriu ce nu ar trebui sa lipseasca din portofoliul oricarui fotograf sau videograf amator ce foloseste smartphone-ul in acest scop.

MoJoFlowCam

E drept, nu foarte multi dintre noi ne gandim cum sa imbunatatim calitatea imaginii video atunci cand filmam cu telefonul. Tocmai din acest motiv exista oameni de genul celor care creaza astfel de produse. Sper ca ati auzit de KickStarter, daca nu ati auzit, ei bine acesta este un site unde pot fi urcate diverse proiecte, din orice domeniu, iar autorii pot cere fonduri de la public, pe care il recompenseaza desigur, pentru a isi pune ideile in aplicare. Multe dintre acestea ajung chiar in stadiul de productie, chiar si acele camere video mici pentru sportivi, la noi cunoscute sub numele de GoPro, au pornit de la un astfel de proiect.

MoJoFloCam este un prototip al unui sistem de stabilizare a imaginii pentru smartphone. Stim cu totii ca filmarea cu telefonul mobil este de cele mai multe ori tremurata, ei bine un astfel de gadget ne-ar putea ajuta extrem de mult in obtinerea unui clip video fluent, filmat in stil profesionist. Sistemul ofera o rotatie de 360 de grade a smartphone-ului montat pe acesta si cu ajutorul unui sistem de ghidare controlat cu degetul mare se pot obtine imagini foarte bune.

Nu putem spune ca sistemul de stabilizare este un lucru cu totul nou, acesta este practic o versiune la o scala mai redusa a celebrului FlyCam, folosit pentru filmarea cu aparatele DSLR. Acesta este un produs care si-a gasit deja o nisa destul de mare in piata, si avand in vedere ca exista multe „variatiuni pe aceeasi tema”, il putem considera in curand un standard.

Proiectul abia a fost lansat pe site-ul mai sus mentionat si deja da semne ca ar putea deveni un subiect interesant. Pana la momentul actual au fost stransi doar 1500 dolari din cei 20.000 ceruti, insa campania ruleaza inca 37 de zile. Accesorii similare pentru smartphone si-au gasit portita pentru a intra in productie, pe acelasi site, in trecut.

 

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Dragos Schiopu 24-03-2013 - 17:17

Sa-mi ziceti si de unde-l cumpar. Ca suna interesant asa ceva.

Comentariile sunt inchise.