Acasa Tehnologie Bateria flexibila.Realitate sau SF?

Bateria flexibila.Realitate sau SF?

by Dragos Schiopu

Visezi la un gadget flexibil, un gadget rezistent la torsiuni. Acest lucru este din ce in ce mai aproape de a deveni realitate.  Un pas important in acest sens a fost facut de doi ingineri, John Rogers, specializat in fizica si chimie, si Yonggang Huang, specialist in mecanica, care au reusit sa realizeze prima baterie Li-Ion care poate fi supusa indoirii si contorsionarii fara a se deteriora.

flexible-battery-diagram-640x399La realizarea conceptului de device flexibil contribuie si marii producatori de display-uri care care au dezvoltat cateva asemenea produse functionale. Astfel, telefoanele inteligente si tabletele pe care le putem indoi, plia sau rula sunt tot mai aproape de realitate.

Cei doi ingineri care au inventat  bateria flexibila afirma ca de fapt aceasta este un acumulator reincarcabil, iar un singur ciclu de incarcare asigura o autonomie de pana la 9 ore.

 

Principiul de functionare a bateriei este numit decei doi „dezmembrare ordonata”. Ciudata denumire, nu? Pe intelesul nostru procesul implica pastrarea celulelor acumulatorului conectate intre ele printr-un tipar de forma literei S. AStfel, cand bateria este intinsa tiparul se modifica, astfel bateria poate fi indoita fara riscul de a intrerupe conexiunile.

s-ar putea sa-ti placa