Acasa Portabile Asus Transformer AiO: tableta-desktop de 18 inch

Asus Transformer AiO: tableta-desktop de 18 inch

by Dragos Schiopu

AiO (All-in-One) este un sistem foarte interesant care ia deseori forma unui TV (nu va imaginati TV-uri cu tub sau lampi ­čśÇ ) si este gandit sa restranga computerul personal clasic format din monitor, unitate centrala si alte periferice. Asus vine acum in atentia tuturor cu un produs ceva mai special, un AiO din gama Transformer ce incorporeaza si ideea de tableta.

aio_03

Monitorul de tip touchscreen poate fi scos din docking station si folosit ca sistem de sine statator, adica pe post de tablet PC… Un tablet PC gigant de 18 inch. Specificatiile tehnice ale docking-ului includ:

PROCESOR: Intel Ivy Bridge

PLACA VIDEO: NVIDIA GeForce GT 730M

RAM: 8GB

HDD: 1TB

PORTURI: 4 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

+ DVD Burner

Tableta in schimb vine cu platforma Tegra 3, 2GB RAM, 32GB spatiu de stocare ce poate fi extins prin card microSD, Android 4.1, Bluetooth si WiFi. Aceasta are dimensiuni de 464 x 294 x 17mm si cantareste aproximativ 2,3 Kg – evident, la asemenea dimensiuni si factorul portabilitate este destul de mult afectat. Ca orice tablet PC, aceasta vine cu propria baterie de┬á38Whr care ofera o autonomie de pana la 5 ore conform celor de la Asus.

aio_05

Sistemele de operare se pot schimba foarte simplu, facandu-se trecerea de la Android la Windows 8 fara mare bataie de cap. De asemenea, uriasul tablet pc are un maner special si un suport pentru a putea fi utilizat intr-o pozitie comoda.

Pretul unui Asus Transformer AiO porneste de la 1299 de dolari in America de Nord si va fi disponibil incepand cu al doilea trimestru al anului acesta. Conceptul in sine e interesant si probabil exista si cerere pe piata, insa mi se pare mie sau e usor inutila transformarea in tablet PC? Tinand cont si de faptul ca punctul forte al tabletelor in general e portabilitatea care aici nu prea exista.

Voi in ce situatii ati folosi o tableta de 18 inch?

s-ar putea sa-ti placa