Acasa Tehnologie Astăzi se lansează IPv6

Astăzi se lansează IPv6

by Dragos Schiopu

Astăzi se lansează oficial protocolul IPv6, care va înlocui actualul protocol, IPv4. Implementarea unui nou protocol este necesară deoarece cele 4.3 miliarde de adrese IPv4 au fost deja alocate în întregime. IPv6 face posibilă conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128).

Chiar dacă IPv6 este lansat oficial astăzi, asta nu înseamnă că IPv4 va fi oprit tot astăzi. IPv6 va rula în paralel cu IPv4 timp de aproximativ 10 ani, până când toate echipamentele vechi IPv4 vor fi înlocuite cu echipamente noi care să suporte IPv6. Pentru utilizatorii obișnuiți de internet nu se va schimba nimic de astăzi. Ei vor putea în continuare să acceseze site-urile IPv6, iar în lipsa suportului IPv6, nu vor avea acces la site-urile IPv6.

Pentru a testa dacă aveți o conexiune ce suportă IPv6, puteți efectua un test pe test-ipv6.com.

În România, RCS & RDS se situează pe locul 1 mondial între furnizorii de acces la internet ce au implementat deja IPv6. Poziţia RCS & RDS ridică România pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6. RCS & RDS testează IPv6 încă din octombrie 2011. Peste 12.000 de clienţi ai companiei s-au înscris în programul de testare în numai 6 luni de la lansare. În acest moment, 19,57% dintre clienţii de internet ai RCS & RDS preferă IPv6 în accesarea internetului.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa