Acasa Tehnologie Apple vs Foxconn : calitate vs greva

Apple vs Foxconn : calitate vs greva

by Dragos Schiopu

Valoarea Apple pe piata globala a inregistrat o scadere cu pana la 60 miliarde de dolari, iar acest lucru reprezinta aproximativ 10% din totalul companiei. Motivul principal este categoric legat de problemele pe care le are iPhone 5 cat si greva pe care muncitorii fabricilor Foxconn au avut-o.

Se pare ca zgarieturile de pe carcasa denota o problema legate de calitate pentru Apple, iar calitatea conteaza mai mult decat cantitatea. Acest lucru a dus la scaderea cifei de vanzari ale iPhone 5 si implicit a valorii pe piata a Apple.

In ciuda tuturor problemelor, analistii au estimat vanzari de peste 7 milioane de bucati in primul weekend de la lansare, insa aceasta cifra nu a fost atinsa din cauza stocurilor limitate. Dupa ce Apple a facut presiuni asupra Foxconn pentru a grabii productia de terminale mobile, angajatii Foxconn au intrat in greva.

Nu vreau sa par rautacios, insa Foxconn produce marfa buna si nu este vina lor pentru defectele pe care iPhone 5 le are. Din moment ce Apple era mai interesat de vanzari decat de calitatea telefonul pe care l-au lansat, inteleg ca nu prea le pasa de nimic in afara de bani.

Pe langa toate probleme pe care le-au intalnit atat cu display-urile retina de pe macbook-uri, iphone si alte greve, au mai dat-o in bara si cu aplicatia de harti. As putea sa apelez la o exprimare mult mai rautacioasa, insa ma limitez la a spune ca au noroc cu fanii disperati.

s-ar putea sa-ti placa