Acasa Telefoane Apple SIM, noutatea introdusa de Apple la lansarea iPad Air 2 si iPad Mini 3

Apple SIM, noutatea introdusa de Apple la lansarea iPad Air 2 si iPad Mini 3

by Dragos Schiopu

Ieri, Apple a lansat iPad Air 2,iPad Mini 3 si Apple SIM.

apple ipad air 2

iPad Air 2 este oficial cea mai subtire tableta din lume, 6,1 mm, si este dotata cu procesor Apple A8x, cu arhitectura de 64 biti. Tableta este de 12 ori mai rapida decat prima tableta Apple si de 180 de ori mai buna la procesare grafica decat primul iPad. Camera foto are 8MP si filmeaza la rezoluție 1080p. iPad Air vine in trei versiuni cu stocari diferite. Cea cu 16GB costa 499 de dolari, cea de 64GB costa 599 de dolari, iar cea 128GB costa 699 de dolari. Versiunile cu 3G costa cu 130 de dolari mai mult. Culori disponibile Silver, Space Gray si Gold.

In ceea ce priveste iPad Mini 3, nu este foarte diferita de precedentul iPad Mini. Mai exact aceleasi dimensiuni, procesor, camera foto. Ce este nou? Numele modelului, Touch ID (logarea pe baza de amprenta) si Apple Pay. In plus, s-a renuntat la versiunea de tableta de 32 GB (va fi disponibila doar in variante de 16, 64 si 128 GB).

Preturi: 400 dolari, 500 dolari si 600 dolari, in functie de spatiu de stocare. Platesti suplimentar 130 dolari daca vrei versiune cu LTE. Sunt 29 de tari unde iPad Mini 3 va ajunge in prima instanta, iar Romania face parte dintre ele.

Ajungand la Apple SIM, aflam ca este o cartela SIM independenta de operatorii traditionali de telefonie. Pentru ca in prezent telefoanele inca sunt dependente de operatori intr-o proportie destul de mare si trecerea de la un operator la altul nu se face foarte usor, Apple SIM ar putea revolutiona ordinea lucrurilor. Odata implementat acest Apple SIM, operatorii ar putea ajunge sa concureze cu adevarat pentru a-si pastra clienti din moment ce ei nu ar mai fi atat de legati de compania respectiva. Mai mult, Apple ar putea deveni operator virtual prin care intermediezi contractarea de servicii pentru tine.

s-ar putea sa-ti placa