Acasa Tehnologie Apple iWatch sau Samsung Galaxy Gear?

Apple iWatch sau Samsung Galaxy Gear?

by Dragos Schiopu

SamsungVsAppleRivalitatea dintre cei de la Apple si Samsung nu mai constituie de mult un subiect tabu, dar lupta dintre cei doi colosi tinde sa se mute pe un alt camp si anume cel al smartwatch-urilor.

Cei de la Samsung au inca un avans considerabil  in fata celor de la Apple care inca nu au lansat iWatch, acestia reusind sa vanda peste 800.000 de exemplare Samsung Galaxy Gear in intreaga lume, totusi conform unui document intern au fost returnate peste 30%.  Zvonurile spun ca multi cred ca cei de la Apple vor domina piata odata cu aparitia iWatch surclasandu-i pe cei de la Samsung.

iWatch promite ca va rezolva una dintre cele mai mari probleme ale celor de la Samsung si anume, Samsung Galaxy Gear este prea mare pentru a fi purtat de femeile si barbatii cu maini mai mici. iWatch, conform celor mai recente zvonuri o sa fie produs in doua variante,  una pentru femei cu o dimensiune de 1,3 inci si una pentru barbati de 1,7 inci.

Samsung Galaxy Gear dispune de un ecran Super Amoled de 1,63 inci cu o rezolutie de 320 x 320. Putem aminti de cei 512 RAM,  memoria interna de 4GB  si greutatea de 73g.

In ceea ce priveste iWatch, nu avem inca multe date oficiale, totusi se apreciaza ca ceasul Apple va avea un ecran de 1,5 inci si ca va fi rezistent la apa si la socuri, dispunand de o sticla de protectie de calitate superioara.

Apple ar putea recupera rapid, deoarce Samsung trece printr-o oarecare criza datorita recenzilor negative primite in ultimul timp si al multitudinii de ceasuri returnate. Daca concurenta nu a avut succesul dorit, utilizatorii spera ca cei de la Apple vor lansa  un model elegant si in tendinta cu tehnologia actuala.

Totusi, este destul de devreme sa pronuntam un castigator in aceasta lupta, insa Samsung ar trebui sa fie gata odata ce  Apple se v-a lansa in nisa smartwatch-urilor. Lansarea iWatch este estimata undeva la inceputul anului 2014.

 

s-ar putea sa-ti placa