Acasa Portabile Apple A5X vs nVidia Tegra 3

Apple A5X vs nVidia Tegra 3

by Dragos Schiopu

La lansarea iPad 3, procesorul A5X de la Apple a fost anuntat a avea o putere grafica de pana la 4 ori mai mare decat Tegra 3 de la nVidia. In ciuda acestor afirmatii, benchmark-urile arata ca procesorul Apple a fost supraevaluat.

Laptop Mag a realizat niste teste benchmark cu cele doua procesoare in urma carora Apple A5X a fost mai presus decat nVidia Tegra 3, insa nu poate fi considerat de 4 ori mai puternic.

Procesoarele au fost supuse unui test cu GLBenchmark 2.1 care arata ca A5X are puterea necesara pentru a procesa de doua ori mai multe cadre pe secunda si pana la de 4 ori mai multi pixeli decat Tegra 3.

Testele de memorie, integer si floating point performance au fost castigate detasat de Tegra 3, umbrind abilitatile 3D ale procesorului de la Apple.

Duelul in gaming dintre un iPad 3 si o tableta Asus Transformer Prime ( link ) demonstreaza ca , pana in momentul de fata, jocurile optimizate pentru Tegra 3 de la nVidia, functioneaza mai bine pe tablet Android. Datorita ecranului Retina Display cu care este dotata tablet, iPad 3 impresioneaza prin culorile si texturile oferite.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Petre Danutz 25-03-2012 - 13:09

pai doar prin culori impresioaneaza a5x, dar o sa scoala si samsung o tableta cu o rezolutie la fel de mare si atunci cu ce va mai impresiona?….. Ipad3 = FAIL….

Comentariile sunt inchise.