Acasa Telefoane Android si iOS sunt folosite in proportie de 96.3% in anul 2014

Android si iOS sunt folosite in proportie de 96.3% in anul 2014

by Dragos Schiopu

Dupa cum bine se poate observa din titlu, si in anul 2014 sistemele de operare Android si iOS au condus detasat, ele fiind folosite pe numai putin de 96.3% din dispozitivele noastre inteligente.

smartphone21Potrivit celor de la IDC, in anul anterior, cel mai utilizat sistem de operare este acela dezvoltat de Google, acesta este de neatins in continuare, chiar si de catre candidatul direct in aceasta lupta care se desfasoara de cativa ani.

Sistemul de operare Android se intalneste pe 81.5% din dispozitive, urmand mai apoi iOS cu o cota de nu mai putin de 15%. In top 3 putem remarca un sistem de operare care din punctul meu de vedere se dezvolta din ce in ce mai mult, mai exact, Windows Phone, sistem de operare care este folosit pe 2.7% din dispozitive.

Cei mai cunoscuti experti in tehnologie au afirmat ca sistemele de operare Androis si iOS au obtinut o asemenea pondere din pricina faptului ca este o cerere uriasa de telefoane inteligente, de asemenea, multi analisti au concluzionat faptul ca anul acesta iOS va castiga teren in fata androizilor, un asemenea lucru fiind datorat in mare parte din pricina lansarii de catre Apple a phabletelor, prin acest lucru iOS intrand pe o noua piata.

Ca o remarca personala, Android are un asemenea succes si datorita smartphone-urilor low-cost, acestea fiind cumparate in masa in ultima perioada, dar mai ales, este un trend ca fiecare dintre noi sa detina un telefon inteligent.

s-ar putea sa-ti placa