Acasa Telefoane Android – cel mai popular sistem de operare mobil

Android – cel mai popular sistem de operare mobil

by Dragos Schiopu

Nu stiu pentru cati dintre noi este o surpriza ca cel mai popular sistem de operare mobil este Android. Cel putin in Romania, sistemul de operare al celor de la Google este cel mai des intalnit, urmat de IOS si, in cele din urma, Windows.

android

Revenind la raportul Kantar World Panel care prezinta sistemele de operare mobile se pare ca sistemul de operare Android domina piata si continua sa creasca, in vreme ce concurentii sai, Windows si iOS, scad usor la capitolul market share.

Pe cele mai importante 5 piete din Europa, Android are o cota de 73,9%, iar in SUA a ajuns la 61,8%. Pe continentul nostru, Apple are o cota de piata de 15,4%, in timp ce Windows Phone are 9,2%.
Studiul mai spune ca LG si Motorola se descurca bine in SUA si ar fi, in acest moment, intr-un moment care le permite sa atace gigantul Samsung. Pe aceasta piata, LG il arunca la inaintare pe G3, iar Motorola pariaza pe Moto X, scrie gsmarena.
Samsung e incoltit si de chinezi. Xiaomi a urcat puternic si are in China o cota de piata de peste 30%, in timp ce Samsung a prins doar 18,4%. Cifrele mai arata ca 16% din toate telefoanele vandute in China au ecran de 5.5″ sau mai mare.

s-ar putea sa-ti placa