Acasa Tehnologie AMD lucreaza la Dynamic Frame Rate Control

AMD lucreaza la Dynamic Frame Rate Control

by Dragos Schiopu

Cei de la AMD promit mult si realizeaza o mica parte din ceea ce spun. Mai nou, AMD vrea Dynamic Frame Rate Control care permite o gestionare mai buna a fps-urilor in jocuri si implicit si a consumului de curent.

AMD Game Evolved

AMD ne prezinta o tehnologie foarte utila pentru laptop-uri, in opinia mea. Este vorba despre Dynamic Frame Rate Control, o idee foarte buna din partea celor de la AMD. In momentul in care un joc are 100 de fps-uri placa video ruleaza la o frecventa mai mare si implicit exista un consum marit de energie. In schimb, AMD vrea sa limiteze numarul de fps-uri la 60 sau 30, utilizatorul urmand sa aleaga la cate fps-uri sa joace acel joc. Parca suna a V-sync, dar cei de la AMD explica ca o limitare a fps-urilor scade consumul de energie.

Aceasta tehnologie de la AMD este foarte utila pentru laptop-uri. O frecventa mai mica genereaza un consum mai mic de energie, dar si o temperatura mult mai mica. Tehnologia este buna si ar trebui sa fie implementata o data cu actualizarile pe care le va primi driverul Catalyst.

Nu cred ca AMD va lucra mult la aceasta implementare, fiind vorba doar de o limitare a frecventei si nimic mai mult, dar celor de la AMD le plac prezentarile complicate doar pentru a impresiona cu ceva ce exista deja.

s-ar putea sa-ti placa