Acasa Tehnologie Alternativă Google Reader

Alternativă Google Reader

by Dragos Schiopu

De când Google Reader și-a schimbat design-ul, nimeni nu îl mai iubește. Toți înjură pe la colțuri echipa care stă în spatele design-ului nou. Mie personal mi se pare mai aerisit și mai ok noul design. Oricum nu foloseam Google Reader și nu o să îl folosesc. Există atât de multe alternative… încât nu are rost să vă pierdeți vremea înjurându-i pe cei de la Google sau căutând scriptulețe care să refacă vechea interfață, gen ăsta.

Astăzi vă prezint o astfel de alternativă, pentru desktop: FeedDemon. Știe să preia feed-urile din Google Reader sau chiar să fac o sincronizare între aplicația de desktop și Google Reader. Și nu arată nici rău, e simplu de utilizat, e simplu de adăugat un feed nou și de administrat alte feed-uri. Arată cam așa:

Vizualizarea integrală a unui articol se poate face chiar din program:

Wizard-ul pentru adăugat feed-uri noi este simplu și eficient, se poate tasta adresa blog-ului sau un cuvânt cheie, apoi el caută feed-ul corespunzător fie în adresa dată de tine, fie face o căutare pe Google Blog sau alt motor de căutare, după cuvintele cheie introduse.
Feed-urile pot fi organizate în foldere și puse „sub urmărire”. Mai pot fi setați și anumiți parametri pentru un feed: numărul de articole memorate de FeedDemon, intervalul de actualizare a feed-ului, ștergerea articolelor necitite de x zile, dezabonare dacă nu a fost publicat niciun articol în x zile, statistici și alte nebunii.
FeedDemon mai are o grămadă de alte unelte interesante: Cleanup Wizard (pentru ștergerea articolelor vechi), FeedStation, filtre, sincronizare cu alte servicii, gen Google Reader, buton de panică (pentru marcarea articolelor ca fiind citite).

FeedDemon este gratuit, însă există câteva chestii care nu funcționează decât în versiunea PRO 😀 costă doar 20$, dar merită. A, și încă ceva, funcționează numai pe Windows.

s-ar putea sa-ti placa

6 comentarii

DevHell 01-11-2011 - 10:51

Eu folosesc și acasă și la servici laptopul personal 😀 mi-e mai ușor să folosesc o aplicație desktop decât web. Plus că vulpea e fomistă rău…

Mr Gadget 01-11-2011 - 10:56

Da’ știu că tu îți făcusei propriul RSS reader, nu îl mai folosești?
Lasă vulpea, treci la altceva, sau pune mâna și fă un browser propriu 😛

DevHell 01-11-2011 - 10:58

1. pune gravatar, ți-am mai zis
2. da, mi-am făcut, dar e tot web based
3. de ce să reinventezi roata?

Mr Gadget 01-11-2011 - 11:00

Ca să fie o roată custom :))

cristian 01-11-2011 - 12:27

Este interesant programul recomandat de tine dar tot nu o sa renunt al Google Reader plus ca imi place noul designe care se regaseste in majoritatea serviciile oferite.

DevHell 01-11-2011 - 12:29

Da, și mie îmi place, e ok, aerisit

Comentariile sunt inchise.