Acasa Tehnologie Ai nevoie de ochelari? Smartphone-ul tau iti poate da raspunsul

Ai nevoie de ochelari? Smartphone-ul tau iti poate da raspunsul

by Dragos Schiopu

Fiecare dintre noi a facut cel putin o data un control oftalmologic. Programare, stat cel putin o ora la coada, iar daca ai ghinionul sa-l prinzi pe doctor intr-o zi proasta, atunci totul se transforma intr-o experienta plina de nervi. Dar ce putem face daca aceste controale trebuie efectuate de cel putin 2 ori pe an? In fond si la urma urmei, o vedere cat mai buna este foarte importanta.

consultatii oftalmologice 07
Ei bine, tehnologia ne surprinde din nou. O echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford din California a dezvoltat un dispozitiv care realizeaza un examen ocular fara prezenta unui doctor. Noul gadget se numeste EyeGo si este facut din LED-uri, microlentile si parti realizate cu imprimanta 3D. Acest dispozitiv poarta numele neoficial de ,, Instagram pentru ochi”, conform spuselor lui Robert Chang.
Cum functioneaza EyeGo? Mai intai, iti fotografiaza ochi, proces ce nu dureaza mai mult de cateva secunde. Apoi, imaginea este trimisa prin intermediul unei aplicatii de pe smartphone unui doctor oftalmolog care va analiza fotografia si va trimite in cel mai scurt timp diagnosticul. Cu alte cuvinte, vei afla daca ai nevoie de ochelari intr-un timp cat mai scurt, fara a mai fi nevoie sa pierzi o zi intreaga la cabinetul unui medic. Mai mult decat atat, prin intermediul EyeGo, pacientii pot sa afle si daca sufera de diabet.

eyego
Fiind nou implementat pe piata, multi privesc cu scepticism acest dispozitiv. Acest lucru este normal deoarece inca nu avem informatii clare despre doctorii care analizeaza fotografiile, asadar nu putem fi siguri 100% ca diagnosticurile  sunt total corecte. In schimb, daca e sa fim sinceri pana la capat, riscul ca diagnosticul sa fie gresit este intalnit si in cazul unui doctor care te examineaza in persoana. Cred ca odata cu timpul ne vom lamuri exact ce poate face cu exactitate acest dispozitiv EyeGo.

s-ar putea sa-ti placa