Acasa Jocuri Africa si productia de jocuri pentru mobile

Africa si productia de jocuri pentru mobile

by Dragos Schiopu

zword-620x203La varsta de 21 de ani, Daniel Okalany si-a cumparat primul lui computer cu suma de 500 de dolari, fiind ajutat cu o parte din bani de mama lui. Acesta a fost punctul lui de lansare, astfel ca peste 2 ani sa deschida propria lui companie de jocuri pentru telefoane, Kola Studios in Kampala, capitala Ugandei, din Africa, urmand ca acesta sa fie ajutat de catre alti 2 prieteni in proiectele care vor urma.

Primul joc produs de Kola Studios este versiunea digitala a unui joc de carti traditional si poarta denumirea de Matatu, care s-a bucurat de un  succes enorm, avand in vedere ca era un joc produs cu un buget limitat, de 3 tineri incepatori, fiind descarcat de peste 20.000 de utilizatori.

In prezent, Kola Studios produce jocuri educative combinand distractia cu educatia.Un joc creat in acest scop fiind Zword, creat cu scopul de a-i ajuta pe copii si pe adulti sa isi imbunatateasca engleza. Rolul acestui joc este de a infrange legiunile de zombi prin tastarea cat mai rapida a anumitor cuvinte, totul contra timp.

O problema, insa in crearea de noi aplicatii o constituie banii si lipsa de personal, echipa Kola Studios numarand in prezent nu mai mult de 5 oameni. Totusi, continentul african a inceput sa incurajeze tot ceea ce se ocupa cu dezvoltarea si producerea de noi produse si aplicatii inteligente. Chestionat in legatura cu planurile de viitor ale companiei, Okalany a spus ca isi propune sa aibe cele mai jucate jocuri in Africa, iar jocurile sale sa fie cunoscute si pe plan mondial.

O alta firma care se ocupa cu producerea de joculete este reprezentata de cei de la MALIYO, creatori de jocuri care reflecteaza intr-o oarecare masura viata de zi cu zi a majoritatii nigerienilor. Un joc creat de cei de la MALIYO este Okada Ride, in acest joculet trebuie sa ajungi la locul de munca, evitand obstacolele care apar pe drum si masinile ce circula din sens opus.

In luna septembrie a acestui an, o alta companie africana, Thoopid a lansat Snailboy, actiunea acestui joc concentrandu-se in jurul unui melc care porneste sa isi gaseasca cochilia, jocul fiind disponibil si pe PC, respectiv Mac.

Toate aceste lucruri nu fac decat sa aduca un plus continentului african si sa incurajeze dezvoltarea.

 


s-ar putea sa-ti placa