Acasa Tehnologie A fost lansat primul smartwatch romanesc: Evolio x-Watch

A fost lansat primul smartwatch romanesc: Evolio x-Watch

by Dragos Schiopu

Poate ca ma asteptam mai mult ca primul ceas romanesc sa fie lansat de catre cei de la Allview insa se pare ca surpriza a venit din partea brandului a carui nume este inscriptionat si pe telefonul meu: Evolio. Nu ar trebui sa ne miram de faptul ca au ajuns si romanii sa faca ceasuri inteligente ci mai degraba ar trebui sa ne intrebam de ce a durat atat de mult ca acest moment sa vina, parerea mea fiind ca ar fi trebui sa vorbim acuma mult timp despre primul astfel de ceas.

Totusi niciodata nu e prea tarziu asa ca hai sa vorbim putin despre Evolio x-Watch.

Evolio x-Watch este dotat cu un ecran IPS de 1.22 inch FQVGA 240×204 pixeli si, fiind un ceas inteligent, poate fi folosit pentru mai multe activitati. De exemplu folosind acest ceas poti realiza convorbiri telefonice dar si sa trimiteti mesaje text predefinite, in tot acest timp telefonul fiind in buzunar. Totodata folosind acest ceas vom fi anuntati cand primim un mesaj si vom avea totodata posibilitatea de a-l citi dar si de a trimite un mesaj standard.

La fel ca majoritatea ceasurilor inteligente, x-Watch pune accent si pe o viata mai sanatoasa. Astfel acesta ne masoara pulsul, pasii facut si caloriile consumate, ne monitorizeaza somnul si este dotat totodata cu un reminder de sedentarism.

Ceasul inteligent al celor de la Evolio mai este dotat si cu un sistem antifurt care te avertizeaza atunci cand smartphone-ul tau este mai departe de tine cu 15 m. De asemenea acesta ne ajuta si sa fim mai organizati, fiind dotat cu un organizer digital.

In ceea ce priveste autonomia, x-Watch poate functiona fara a fi pus la incarcat 5 zile, asta in functie de cat de mult este solicitat.

La capitolul design, x-Watch se prezinta la fel de bine. Acesta are un diametru de 46.5 mm si o greutate de doar 50 de grame. Totusi, pentru a intelege mai bine cum arata ceasul celor de la Evolio, aveti o poza mai jos:

x-watch

In cazul in care va intrebati cat costa acest ceas, ei bine pretul sau este de doar 400 de lei insa daca il precomandati pe 1 octombrie, veti plati doar 260 de lei, o reducere destul de buna.

 

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Iulian Arvat 21-04-2016 - 21:09

De aplaudat initiativa celor de la Evolio. Daca stai bine si te gandesti ca smartphone-urile s-au tot dus in dimensiuni catre tablete, era si normal sa fie completate de un astfel de gadget foarte practic.

Comentariile sunt inchise.