Este ceva deja generalizat, multi avem smartphone-uri, pe care le folosim intr-o masura mai mare sau mai mica, si odata cu orice dispozitiv care devine popular, o intreaga industrie anexa nu intarzie sa apara oferind diferite alte dispozitive menite sa imbunatateasca cumva functiile deja multiple ale smartphone-urilor.
Aceste dispozitive pot fi mai mult sau mai putin utile – asa cum se intampla in general – dar azi vom discuta despre unul care promite sa fie util pentru toti cei care ne utilizam smarphone-ul pe post de mini-monitor separat cand lucram la birou.
FUMM se doreste a fi o abordare noua asupra ideii de soclu pentru smartphone-uri, care in loc sa se restrictioneze la anumite dispozitive sau unghiuri, are brate flexibile si nano-ventuze care ii confera acestuia un grad de versatilitate nemaintalnit la astfel de dispozitive pana acum.
FUMM poate suna ca un nume cam ciudat, dar acesta este un acronim care vine de la Flexible Universal Mobile Mount, aproximativ Soclu Mobil Universal Flexibil deci in romana i-am spune SMUF, nu este un nume cu mult mai bun dar suna simpatic si descrie foarte bine scopul dispozitivului. Acesta va putea fi folosit cu aproape orice telefon, ceea ce inseamna ca nu veti fi nevoiti sa achizitionati un soclu nou cand va schimbati telefonul.
Nano-ventuzele mentionate mai devreme sunt utilizate pentru a fixa telefonul pe FUMM si pentru a fixa soclul in sine de o masa sau oriunde altundeva. Ele sunt proiectate pentru a se lipi de orice suprafata plata cum ar fi sticla, plastic, metal si asa mai departe.
In esenta, soclul este format din doua ventuze mari legate intre ele prin brate flexibile. Aceast tip de constructie da voie utilizatorului sa schimba unghiul telefonului si sa-l utilizeze atat in modul panorama cat si in modul portret.
Desi design-ul FUMM este destu de simplu asta nu il face mai putin inteligent. Majoritate soclurilor ofera o singura functionalitate cheie, dar acesta poate fi utilizat intr-un numar mai mare de pozitii si locuri. Desigur trebuie sa mentionam aici ca functionalitatea acestuia nu se rezuma la smartphone-uri, dispozitivele GPS vor putea beneficia de aceasta precum si multe altele care contin suprafete plane.
Creatorul FUMM, Robert Han, este in cautare de fonduri pe Kickstarter, acesta cerand 35,000 de dolari pentru a putea sa produca dispozitivul, mai multe detalii veti afla daca urmariti clipul pentru Kickstarter de mai jos.
2 comentarii
Deci mi se pare foarte tare chestia asta. Daca nu va costa 200 de euro sigur mi-o cumpar ca e deosebit de utila.
Comentariile sunt inchise.