Acasa Tehnologie O noua metoda de incarcare a telefonului

O noua metoda de incarcare a telefonului

by Dragos Schiopu

De curand am vazut un filmulet foarte interesant si la cat de repede se misca lucrurile pe partea de tehnologie cred ca in curand se va da pe piata spre comercializare metoda prin care telefonul tau se va incarca singur. Si nu va grabiti sa imi spuneti ca acest lucru nu este posibil, caci in urma filmuletului vazut nu mai am nici un fel de indoiala. Asadar cat de curand ecranul telefonului sau ferestrele de la casa pot deveni adevarate panouri solare.

In universitatea din Michigan s-a lucrat la realizarea unor celule solare transparente care sa poata fi aplicate pe suprafete din sticla. Acestia numesc aceste celule – concentratie de lumina solara transparenta. Molecule organice foarte mici absorb lungimi de unda specifice luminii, de fapt ele nu absorb lumina vizibila, ci mai degraba pe cea care este perfect transparenta pentru ochiul uman. De asemenea panourile create cu astfel de celule pot dispune doar de 5% din energia solara pentru a putea realiza un ciclu de incarcare perfect.

Doar 10 minute la soare sunt suficiente pentru a genera 100 de minute (in modul standby) pentru telefonul tau. Nu stiu cat timp va dura pentru a fi realizata aceasta noua tehnologie si nu stiu nici cati dintre oameni vor accepta aceste noi modalitati de incarcare a telefonului. Desi totul pare foarte simplu si usor sunt destule persoane care nu isi pot imagina acest principiu de functionare si care nici nu au incredere in astfel de tehnologii.

https://www.youtube.com/watch?v=dMpGZw7Mby8

s-ar putea sa-ti placa