Youtube este un site unde utilizatorii pot incarca continut video de inalta calitate si pot urmari diverse streaming-uri live, astfel acest site a devenit mediul de stocare video pentru o mare majoritate a utilizatorilor. El a fost achizitionat de Google in 2006 pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. Suma este foarte mare, mai ales ca Youtube a aparut in 2005 si a fost un succes inca de la inceput pentru ca a simplificat enorm posibilitatea de a incarca un clip online. Odata cu dezvoltarea smartphone-urilor, piata a cunoscut un boom tehnologic in care site-urile au inceput sa dezvolte aplicatii mobile pentru a usura utilizarea lor.
Nu exista utilizator sa nu detina aplicatia Youtube in smartphone, insa unul dintre cele mai enervante lucruri sau una dintre cele mai mari neajunsuri ale aplicatiei realizate de Google este ca nu poate rula in background. Ce inseamna asta? In momentul in care pornim un clip pe Youtube si apasam pe butonul de Home, aplicatia opreste automat videoclipul. Ca sa fie si mai frustrant, in momentul in care se stinge ecranul telefonului aplicatia tot va inceta sa mai ruleze. Acest inconvenient este doar o limitare software care poate fi inlaturata destul de usor. Evident ca Google poate oricand sa excluda aceasta problema, dar pana atunci vor exista si alte metode. Eu am sa va prezint doua astfel de solutii si sper sa mearga si la voi.
- OGYoutube – aceasta aplicatie seamana perfect la capitolul design cu cea de la Google doar ca functioneaza si in backgroud sau cu ecranul stins. Pentru a instala OGYoutube trebuie sa dezinstalati mai intai aplicatia inutila oferita de Google. Link-ul de download il gasisti pe XDA Developers sau puteti da click aici.
- AudioPocket – avand in vedere ca multi dintre voi nu veti putea dezinstala aplicatia Youtube, va prezint si o metoda alternativa. AudioPocket este o aplicatie care se foloseste de Youtube oferit de Google doar ca incarca intr-un fisier temporar melodia din clip-ul de pe Youtube si o poate reda si in background. Nu este o solutie la fel de eficienta ca OGYoutube, dar este cea mai buna alternativa. Aplicatia se gaseste pe Google Play, sau puteti da click direct aici.
- Black Screen of Life – nu este chiar cea mai buna aplicatie, dar functioneaza. Dupe ce dati enabled la aceasta aplicatie puteti sa intrati in Youtube sa porniti videoclipul dorit, apoi cu ajutorul senzorului de proximitate veti putea stinge ecranul. Aplicatia se gaseste pe Google Play.
- FireTube – nu am incercat aceasta aplicatie, dar ea spune ca suporta si redarea in background a videoclipurilor. Aplicatia se poate descarca de pe Amazon.
Aceste metode sper sa va ajute sa rulati Youtube in background.