Acasa Telefoane Project Ara, smartphone-ul revolutionar marca Google

Project Ara, smartphone-ul revolutionar marca Google

by Dragos Schiopu

Google se pregateste intens de cel mai mare eveniment de tehnologie de la inceputul anului 2015, DevCon2. In 14 ianuarie 2015 Google, impreuna cu Motorola, vor lansa mult asteptatul ,,Project Ara”.
maxresdefault
Ce este Project Ara?
Daca nu ai auzit de ,,Project Ara” pana acum, trebuie sa stii ca este un proiect la care Google si Motorola lucreaza de cativa ani, aceasta intentie promitand revolutionarea intregii industrii de smartphone-uri. Pe scurt, ,,Project Ara” este un smartphone modular, adica utilizatorii vor putea sa cumpere module speciale si sa-si construiasca asa cum doresc telefonul ideal, personalizandu-l dupa propriul plac.
Planul celor de la Google este de a oferi clientilor scheletul gadgetului(o placa de baza). De exemplu, daca iti doresti o camera foto mai performanta, nu va fi nevoie sa-ti schimbi telefonul, ci pur si simplu vei putea achizitiona un modul de camera 4K, pe care il vei atasa smartphone-ului. Vrei mai multa memorie RAM si spatiu de stocare? Nicio problema, vor exista astfel de module in magazinul organizat de Google.
project-ara-theverge-16_1020.0_cinema_1200.0
Impactul in sistemul de sanatate
In ultima perioada, cele mai noi telefoane au venit cu un element nou, si anume monitorizarea pulsului; dar Google duce lucrurile la nivelul urmator. Se pare ca ,,Project Ara” va fi capabil sa urmareasca nivelul de oxigen din sange. Cu alte cuvinte, folosirea telefoanelor pentru a ne verifica sanatatea devine din ce in ce mai comuna.
Un factor care ar putea mari potentialul medica al ,,Project Ara”, ar fi situatia in care inginerii din sistemul de sanatate care se ocupa de construirea echipamentelor din cabinetele medicilor si spitalele, ar incepe sa dezvoltarea module direct pentru acest gadget. Chiar daca acest lucru este doar o speculatie, este imposibil sa nu admitem ca ,,Project Ara” va aduce fara doar si poate noi targeturi in materie de smartphone-uri.

Pretul telefonului modular nu este cunoscut inca. Mai jos puteti viziona un videoclip ce explica modul in care functioneaza ,,Project Ara”

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.