Acasa Jocuri Amazon cumpara Twitch cu suma de 970 de milioane de dolari

Amazon cumpara Twitch cu suma de 970 de milioane de dolari

by Dragos Schiopu

Google a incercat in urma cu cateva saptamani sa achizitioneze compania, dar Amazon se pare ca reusit sa duca la capat planul de a cumpara Twitch cu suma de 970 de milioane de dolari.
Amazon cumpara Twitch
Pretul nu este de 1 miliard de dolari precum s-a vehiculat ca atat ar fi dat Google pe Twitch. Desi declaratile companiilor Amazon si Twitch despre tranzactia facuta intre cele doua companii nu sunt prea clare, ne putem astepta pe viitor ca Amazon Prime sa se implice si sa aduca caracteristici exclusive la Amazon’s Fire TV.

Potrivit The Information , Amazon se afla la finalul negocierii cu Twitch in vederea achizitionarii companiei. Amazon a luat fata companiei Google in privinta achizitionarii Twitch, stricandu-le visurile de live stream.

The Wall Street Journal a declarat ca Amazon a fost de acord sa achizitioneze compania Twitch pentru o suma mai mare decat 1 miliard de dolari, stiind ca Google se afla in negocieri cu Twitch.

Update: Amazon cumpara Twitch, serviciu de streaming a jocurilor. Ar parea o mutare surprinzatoare avand in vedere faptul ca Google si-a manifestat interesul asupra Twitch, incercand sa o achizitioneze. Amazon avand intentia asupra construirii unui imperiu de gaming a fost mai interesata de achizitie. Ideea companiei Amazon de construire a unui imperiu de gameing a inceput in anul 2008 dar compania a devenit mai hotarata la inceputul anului cand au lansat Fire TV, un dispozitiv care se apropie cu o consola de jocuri. Jeff Bezos, CEO Amazon, declara ca pe viitor vor invata de la ei si ii vor ajuta pe cei de la Twitch sa dezvolte mai repede noi servicii pentru comunitatea de gameri.

In anul 2008, Amazon a achizitionat Reflexive Entertainment, un mic studio preocupat cu dezvoltarea jocurilor. Desi Reflexive au creeat unele jocuri, a fost si un portal web relativ de succes, vanzand jocuri prin site-ul propriu. Achizitia a fost precursorul Amazonului oferind un serviciu similar care a fost lansat in februarie 2009.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Ioan Mihai 28-08-2014 - 13:59

Nu stiu ce o sa faca Amazon cu Twitch, insa era mai bine sa fie luat de Google.

Iustin Joita 28-08-2014 - 17:05

Parerea mea este ca Google incepe sa faca monopol achizitionand companii una dupa alta, poate Amazon-ul o sa faca ceva frumos din aceasta afacere

Comentariile sunt inchise.