Anul acesta la CES companii foarte mari au anuntat ca se vor arunca si ei in aducerea pe piata de noi modele de chromebook-uri. Cei de la Toshiba, Dell si Lenovo au anuntat inca de anul trecut ca se vor concentra mai mult pe aceasta noua nisa.
Totodata, oficialii Dell doresc sa creeze mai multe modele care vor putea fi incluse in colegii nemaitrebuind sa se investeasca foarte multi bani in infrastructura laboratoarelor de informatica. Acest lucru ar fi benefic deoarece investitia ar fi undeva la 30% si mai ales, datele vor fi salvate intr-un cloud, in acest fel toate fisierele nu vor mai avea probleme de securitate. Pe langa, studentii isi vor putea lua notitele mult mai usor peste tot cu ei.
Reprezentantii de la Toshiba au realizat un studiu, la finalul acestuia s-a demonstrat ca tot mai multi tineri isi petrec marea majoritate a timpului in browser, ceea ce denota ca in curand chromebook-urile vor deveni o optiune viabila pentru tot mai multi tineri.
Cu toate acestea, noua nisa este inca la inceput, Intel spunand ca in cativa ani dispozitivele bazate pe Chrome OS vor putea fi puse in competitie directa cu cele care ruleaza Windows, bineinteles din punct de vedere al performantei.
Din toate afirmatiile celor care au acasa un chromebook reiese ceva, acestia nu au mai pus mana de ceva timp pe un PC. La o prima vedere pare ceva ciudat, insa nu este deloc asa. Un chromebook se deschide in maxim 10 secunde si poti face majoritatea lucrurilor pe el, daca ai nevoie de ceva avansat ai mereu un PC in apropiere. Pe langa acest aspect, pretul unuia este aproape la jumatatea unei tablete de top care totusi nu poate oferi aceleasi performante din punct de vedere al browsing-ului pe internet.
Ramane totusi de vazut daca 2014 va insemna anul in care chromebook-urile vor primi o sansa importanta din partea utilizatorilor din mediul online.