Acasa Tehnologie 4D Plex

4D Plex

by Dragos Schiopu

O companie coreana vrea sa aduca filmele 4D in toata lumea si sa detroneze filmele 3D.

Ea si-a creat o reprezentata in Los Angeles pentru convertirea filmelor in 4D si vrea sa isi deschida primul multiplex la New York , iar daca afacerea merge vrea sa se extinda si in Europa.

Filmele 4D inseamna o insumare de mai multi factori. Imagine 3D si in plus, se poate simti umiditatea si vantul daca scena este in ploaie, poti mirosii cauciuc ars daca este o scena in care se fac curse de masini etc.

Compania CJ 4DPlex deja a convertit Avatar, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides si Kung Fu Panda 2. Acestea au rulat in Seul si se spune ca scaunele erau dotate cu tot felul de dispozitive, sa simti si usoare lovituri cand personajul era batut.

Blogerul korean Prof Miscreant spune ca la filmul Kung Fu Panda spune ca simtea usoare lovituri in stomac cand Pu era batut si lovituri in fund cand el cadea. La Piratii Din Caraibe el spune ca se simtea pana si transpiratia Capitanului Jack si catorva spectatori li s-a facut rau din cauza efectelor cu apa.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Petre Danutz 12-07-2011 - 10:50

wow……:))) frumos….. dar ideea asta cu cinema cu apa parca mai era… sau ma insel?……..oricum e frumos

Cristian Neagu 12-07-2011 - 16:05

mai sunt cinematografele parca 6D, care se misca podeaua si ce mai fac ele, alea pe la mare sau unde le aduc astia care mai au anumite chestii din astea, dar nu au asa succes pentru ca nu au filme din box office, au doar cateva scurt metraje , mai mult pentru copii.

Comentariile sunt inchise.