Acasa Tehnologie In 2016 vom putea cumpara laptopuri cu ecrane 8K

In 2016 vom putea cumpara laptopuri cu ecrane 8K

by Dragos Schiopu

UHDTV_resolution_chart.svg_Se pare ca tehnologia evolueaza tot mai mult in ceea ce priveste rezolutiile imaginilor astfel incat acestea au rezolutii tot mai bune de la un an la altul. Daca in urma cu ceva timp jucam jocuri la o rezolutie care acum nu mai e agreata nici macar pe telefoanele mobile acum majoritatea dispozitivelor lansate vin cu un ecran Full HD astfel incat utilizatorii sa dispuna de o grafica video cat mai placuta.

Atunci cand tehnologia 2K a fost lansata, au existat foarte multe discutii pe seama sa dar nu negative ci majoritatea utilizatorilor s-au aratat incantati de noua tehnologie. Totusi de obicei rezolutiile impresionante le regasim la televizoarele smart cu diagonale cat mai mari iar la laptopuri acestea sunt decente. Acest lucru se pare insa ca se va schimba de anul viitor atunci cand este foarte probabil sa vedem primele laptopuri cu ecrane 8K.

Acest lucru este posibil datorita unui nou standard ce a fost aprobat recent pe nume Embedded Display Port 1.4a. Acesta va inlocui versiunea 1.4 astfel incat imaginile vor dispune de o calitate mai buna. Daca nu stiti exact ce inseamna 8K atunci trebuie sa spunem ca este vorba de rezolutii de 7680 x 4320 pixeli in timp ce ecranele 2K ofera rezolutii de 2560 x 1440 pixeli.

Momentan insa nu prea putem simti pe propria piele ce inseamna 8K deoarece momentan calitatea cea mai buna imaginilor este de 4k, aceasta putand fi admirata cu ajutorul televizoarelor 4K ce pot fi cumparate din magazine.

s-ar putea sa-ti placa