Acasa Tehnologie 2016 va fi anul ceasurilor inteligente

2016 va fi anul ceasurilor inteligente

by Dragos Schiopu

Daca in urma cu ceva timp piata a cunoscut un boom al tabletelor, in viitorul apropiat ceasurile inteligente vor fi la mare cautare. Motivul este foarte simplu. Tehnologia adresata publicului a evoluat foarte mult, iar ceasurile inteligente au devenit din ce in ce mai bune. Insa nu cat de destepte sunt ele conteaza, ci si pretul lor, care practic dicteaza regulile jocului. Daca unii prefera calitatea detaliilor, multi vor aprecia pretul scazut care va genera vanzari foarte bune.

sony-smartwatch

Cred ca este evident ca 2016 va fi anul ceasurilor inteligente. Aceste device-uri au inceput sa apara cam la toti producatorii, iar pretul lor a scazut foarte mult. Pretul este unul dintre factorii cheie pentru un produs. Cand Apple a lansat iPad, publicul a fost incantat de un asemenea dispozitiv, dar piata este acum suprasaturata de aceste tablete. Insa companiile trebuie sa produca ca sa reziste si sunt nevoie de idei noi. Se putea lansa aceste ceasuri si acum doi ani, dar de ce ar face cineva asa ceva daca tabletele inca se vindeau bine?

Piata evolueaza, iar cine nu tine pasul ori da faliment, ori se chinuie sa supravietuiasca (precum cei de la HTC, care au o situatie financiara foarte proasta).

Astfel, dupa ce bratarile inteligete au avut vanzari destul de bune, este timpul ca smartwatch-urile sa se vanda anul viitor. Sony, Apple, Samsung, LG, Huawei, etc. sunt companii care au deja cateva modele, cam scumpe ce e drept. Dar producatorii chinezi vin tare din urma si aduc oferte care nu pot fi batute de companiile enumerate mai sus. Nu cred ca ar putea Samsung sa scoata un astfel de ceas sub 30 de dolari, insa chinezii au reusit asta, iar Ulefone este un singur exemplu care a scos un ceas inteligent si frumos ca design. Vin din urma si cei de la Bluboo cu un ceas foarte reusit.

Dupa cum am spus si in introducere, piata va cunoaste un boom pentru ca preturile vor fi accesibile, iar utilizarea lor va fi din ce in ce mai buna. Daca va doriti un astfel de device, puteti achizitiona unul si de la Emag, iar preturile pornesc de la 250 de lei.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Diana 08-11-2015 - 18:27

De la inceputul timid pe care l-a avut aceasta industrie a ceasurillor moderne, la cat de mult au evoluat acum, facandu-si aparitia in aproape orice brand.. sunt sigura ca o sa fie din ce in ce mai des intalnite pentru ca au o utilitate destul de ridicata si e o investitie buna. Sunt tare curioasa de ce ne va astepta anul viitor.

Alex Ciocan 05-12-2015 - 14:21

eu inca nu am cumparat un ceas inteligent si sincer sa fiu nici nu cred ca voi cumpara vreodata unul. nu mi se par un boom atat de mare in ceea ce priveste noutatea adusa sau functionalitatea

Petre Dănuţ Andrei 14-12-2015 - 12:25

in 2016 pretul lor va fi de 20-30 de dolari pentru producatorii noname, deci ar trebui sa aduca vanzari destul de multe aceste ceasuri.

Comentariile sunt inchise.