Acasa Diverse Google vrea sa intre pe piata chipset-urilor mobile

Google vrea sa intre pe piata chipset-urilor mobile

by Dragos Schiopu

Ne-am obisnuit sa vedem Google un gigant in domeniul IT, insa aceasta companie face pasi lenti, dar siguri, spre hardware, un domeniu nou pentru Google. Desi prima intentie a fost una foarte proasta, adica achizitionarea companiei Motorola, Google vrea altceva acum si anume de a-si produce singur chipset-urile pentru dispozitivele Android. Aceasta decizie face din Google un adevarat competitor pentru Apple, deoarece cei din urma isi realizeaza singuri arhitectura chipset-urilor sale, chiar daca ele sunt construite fizic de Samsung sau TSMC.

Google

Se pare ca Google nu se mai multumeste doar cu ideea ca este o companie strict bazata pe software si vrea mai mult de atat. Informatiile despre intrarea pe piata procesoarelor mobile reies pentru ca Google a discutat cu mai multi producatori pentru a produce niste chipset-uri.

Ce se va intampla daca Google va intra totusi pe aceasta piata? Aceste modele de CPU ar putea fi implementate doar pe dispozitivele lor in prima faza sau ar putea chiar concura cu MediaTek sau Qualcomm. Dar e cam greu sa rivalizezi cu firme care au ani de experienta in spate.

De ce ar vrea totusi Google sa faca o astfel de miscare? Producatorii mari de procesoare mobile realizeaza mereu CPU-uri destul de bune, dar Google vrea totusi mai mult de la ele si de ce sa depinzi de altii cand poti chiar tu sa realizezi exact ce iti trebuie? Astfel, chipset-urile realizate de Google vor avea mai multa memorie cache, suport pentru senzori de adancime si o performanta mult mai mare la procesarea de imagine pentru camera foto.

Prin urmare, Google tinde sa devina un competitor serios pentru Apple. Cei din urma isi realizeaza singuri placile de baza sau CPU-ul, insa nu si GPU-ul. Apple nu are insa capacitatea de a-si implementa procesoarele fizic si apeleaza la Samsung sau TSMC pentru asta, insa arhitectura este gandita de compania americana. Prin urmare, Apple este o companie mai puternica pe acest segment decat Google, unde aceast gigant este inca la inceput. Oare daca Google va intra pe piata procesoarelor mobile, va avea o sansa reala impotriva la Qualcomm sau MediaTek? Eu tind sa cred ca este cam greu o asemenea performanta.

s-ar putea sa-ti placa