Acasa Computere Castile Asus NC1 iti ofera liniste si zgomot in acelasi timp

Castile Asus NC1 iti ofera liniste si zgomot in acelasi timp

by Dragos Schiopu

Fie ca esti la birou, acasa sau poate chiar in metrou sau oricare alt mijloc de transport in comun si vrei sa te izolezi de zgomotul infernal din jurul tau atunci una din recomandarile noastre sunt castile audio Asus NC1.

In principiu ai doua solutii, prima ar fi castile inchise iar a doua castile deschise, prima categorie de casti necesita un volum mai ridicat pentru a acoperi sunetele din jurul tau, iar a doua categorie de casti ofera un plus de izolare fonica doar ca pretul este mai piperat.

Cum bine stiti cand este vorba de doua solutii, tot timpul intervine si o a treia care pana de curand era accesibila celor care vroiau sa aloce un buget mai mare castilor audio si includea un sistem activ de anulare a zgomotului de fond. Asus NC1 este o pereche de casti ce are sistemul activ de izolare si pe langa asta este disponibil pe piata la un pret mai mult decat accesibil.

Tehnologia despre care vorbim la castile Asus NC1 nu este una noua, doar ca pretul acestora este unul bun in comparatie cu ale altor castice detin aceasta tehnologie. Ca sa intelegeti mai bine, principiul de functionare este complex: zgomotul din jurul utilizatorului este preluat de unul sau mai multe microfoane si apoi difuzoarele din casca il elimina aproape complet.

Castile Asus NC1 arata foarte bine, designerii le-au proiectat sa arate si bine nu doar sa se auda bine, iar dupa cum bine stiti, pentru purtatorii de ochelari aceste casti nu vor crea nici o problema. Castile se pliaza, la jumatatea firului de 1,8 m se gaseste si modulul de control. In husa de calitate a produsului taiwanez se gasesc doua adaptoare pentru mufe de doi pini de 3,5 mm si unul de 6,3 mm, acestea fiind destul de populare sistemelor audio din avioane si trenuri.

Specificatii:

– Raspuns in frecventa: 16 Hz – 22 KHz;
– Diametru difuzoare: 40 mm – magnet neodymium;
– Impedanta: 32 ohm;
– Putere maxima de intrare: 100 mW;
– Alimentare ANC: baterie AAA;
– Autonomie ANC: 100 ore;
– Eficienta ANC: reduce 87% din zgomotul de fond cu pana la 18 dB;
– Dimensiuni: 175 x 135 x 28 mm;
– Greutate: 135 g fara accesorii si baterie.

Calitatea sunetului a castilor produse de Asus poate fi considerata peste medie, daca esti pretentios si te astepti la banii astia sa ai parte de mai mult cu siguranta nu vei fi multumit decat de aspectul lor. Fara ca sistemul ANC sa fie pornit, inaltele nu sunt foarte bine definite, iar limita superioara a frecventelor redate este mai joasa fata de alte casti cu pretul de achizitie similar.

La activarea ANC, volumul creste dar nu pentru toate frecventele, cele medii si inalte par mai accentuate de DSP-ul din modulul de control al castilor ce se gaseste pe firul acestora.

Eficienta ANC se diferentiaza destul de mult, pe langa microfoanele ce elimina sunetele exterioare, cand muzica este oprita si activezi ANC ai o senzatie de presiune in urechi.

Daca este sa facem o lista cu plusuri si minusuri ale castilor Asus NC1, la categoria de puncte forte ar trebuie sa specificam constructia si materialele de calitate ale castilor, eficienta sistemului ANC, autonomie mare cu doar o singura baterie, calitatea audio este garantat peste medie, castile pe urechi sunt confortabile chiar si pentru purtatorii de ochelari, pachetul vine cu o husa de transport si ami multe tipuri de adaptoare si nu in ultimul rand pretul accesibil.
Dintre punctele slalbe trebuie precizat faptul ca sunetul este usor aplatizat iar sistemul ANC creste volumul.

Vezi cel mai bun pret pentru castile audio Asus NC1!

s-ar putea sa-ti placa