Acasa Portabile Asus prezinta noul Eee PC X101CH

Asus prezinta noul Eee PC X101CH

by Dragos Schiopu

Asus aduce un aer proaspat in segmentul notebook-urile prin noul Eee PC X101CH. Costa doar 1100 Lei si este dotat cu un procesor Intel Cedar Trail-M N2600 la 1.6 GHz, un atom de generatia a treia pe 32 nm.

Modelul X101CH de la Asus arata senzational de bine, are nuante de visiniu si negru ceea ce-l face sa fie in centrul atentiei in orice cafenea sau sala de curs il vei butona. Carcasa este de plastic solid si un capac trendy ce are o suprafata texturata ce se regaseste si in jurul tastaturii.

Unul din avantajele de baza ale materialului de plastic texturat de pe capacul notebook-urilor este faptul ca nu raman urme de amprenta, astfel dandu-i senzatia de stralucire, cu siguranta in viitorul apropiat acest gen de plastic va exista pe foarte multe modele.

Tastatura de tip insula deja se regaseste pe majoritatea notebook-urilor de la Asus, suprafata dintre taste este foarte rigida iat touchpad-ul are un design ce duce la ideea de confort.

Revenind la specificatiile tehnice pe langa procesorul Intel Cedar Trail-M N2600 la 1.6 GHz, un atom de generatia a treia pe 32 nm, un HDD de 320 GB la 5400 rpm, doar 1GB de RAM DDR3 din pacate dar aducem aminte si de faptul ca platforma ofera spre exemplu un engine media dedicat pentru redarea video DH 1080p si suport pentru Bluray 2.0, toate acestea cu o autonomie de 4 ore din partea lui Asus Eee PC X101CH.

Conexiunile lui Asus Eee PC X101CH sunt foarte diverse: HDMI, slot SD, 2 porturi USB, o mufa Ethernet, conector VGA, mufa jack de 3.5 milimetri, WLAN 802.11 B/G/N.

Displayul de 10.1 inch are o rezolutie de 1024×600 si o reproducere foarte buna a culorilor si glare redus, desi unghiul de vizualizare ne-ar fi placut mai mult daca era mai larg.

Daca este sa fac un rezumat in foarte putine cuvinte, atunci punctele forte ale lui Asus Eee PC X101CH sunt greutatea redusa, se incalzeste foarte greu, performantele sunt relativ OK, daca ar mai fi fost 1 GB in plus de RAM DDR3 era ideal, autonomia bateriei este buna, iar pretul redus.
In schimb punctele slabe ale lui Asus Eee PC X101CH sunt imposibilitatea de upgrade, dupa cum am spus mai sus doar 1GB de RAM, lipsa modulului de 3G si/sau Bluetooth.

Daca puteti trece peste aceste aspecte, atunci Asus Eee PC X101CH este alegerea potrivita pentru dumneavoastra.

Vezi cel mai bun pret pentru Asus Eee PC X101CH!

s-ar putea sa-ti placa