Acasa Diverse 1 din 5 aplicatii pentru Android contine virusi

1 din 5 aplicatii pentru Android contine virusi

by Dragos Schiopu

Vesti mai putin bune pentru utilizatorii Android. Conform unor rapoarte realizate de Symantec in ceea ce priveste securitatea pe internet, 1 din 5 aplicatii destinate telefoanelor cu sistem de operare Android contine virusi.

android

Potrivit acestora, 17 % din aplicatiile pentru telefoane cu sistem de operare Android (din totalul de aproape un milion) contin virusi, iar mai mult de o treime din numarul lor sunt „grayware” sau „madware” – au un soft mobil al carui scop principal este bombardarea utilizatorului cu reclame. Cu ocazia acestor statistici a fost descoperit si un virus mobil de tip crypto-ransomware, care iti cripteaza datele si le retine pana cand platesti o suma recompensa.

Acestea sunt doar cateva din riscurile la care te supui daca descarci aplicatii din surse neautorizate, si desi in Google Play pot exista aplicatii daunatoare smartphone-ului tau, acesta ramane cea mai de incredere sursa pentru descarcarea aplicatiilor.

„Google face o treaba buna in a tine virusii departe de Magazin Play. Iar daca o aplicatie virusata reuseste sa se infiltreze si sa apara in Store, Google o detecteaza rapid si o elimina” a declarat Directorul de Securitate Symantec, Kevin Haley.

Majoritatea virusilor detectati de Symantec incearca sa iti fure date personale cum ar fi numere de telefon si adrese de contact, date ce sunt ulterior vandute pe piata neagra a internetului. Acesti virusi iti pot determina telefonul sa trimita mesaje text catre numere cu suprataxa, incarcandu-ti factura operatorului de servicii. Reclame abuzive, schimbarea tonului de apel sau chiar nefunctionarea completa a telefonului sunt alte cateva simptome ale unui telefon infectat.

s-ar putea sa-ti placa