Acasa Tehnologie 1.5 miliarde de telefoane Series 40

1.5 miliarde de telefoane Series 40

by Dragos Schiopu

Nokia a fabricat până astăzi 1.5 miliarde telefoane cu sistem de operare Series 40. Primul telefon Series 40, Nokia 7210, a fost vândul în anul 2002, devenind la scurt timp unul dintre cele mai bine vândute telefoane ale Nokia.

Series 40 reprezintă telefoanele ce pot rula diverse aplicații sau pot accesa internetul, dar nu au puterea de procesare a smartphone-urilor. Telefoanele Series 40 se remarcă prin calitatea deosebită și prețul accesibil. Se estimează că există peste 650 milioane de utilizatori activi de telefoane Series 40 în lume. Un număr impresionant, aș putea zice. Și în fiecare secundă, la această familie se mai adaugă încă 12 telefoane.

Telefoanele de astăzi din Series 40 sunt cu mult diferite față de cele originale: au procesor de 1 Ghz, touchscreen, unele au chiar și tastatură QWERTY, conectivitate 3G, acces la rețele sociale, camere foto și video, card memorie, radio, teme, acces la aplicațiile din Nokia Store etc. Sunt chiar mai avansate decât smartphone-urile de acum 2-3 ani. În fiecare zi se înregistrează 3.7 milioane de aplicații descărcate din Nokia Store pentru telefoanele Series 40.

Prin lansarea familiei de telefoane Asha, Nokia dorește să atragă următorul miliard de utilizatori, prin prețuri accesibile tuturor și telefoane puternice, cu o durată de viață a bateriei incredibilă, cu toate dotările necesare unui utilizator obișnuit.

Se pare că Nokia pregătește lansarea unor noi telefoane Series 40 în februarie, la Mobile World Congress 2012.

s-ar putea sa-ti placa