Acasa Tehnologie Pact nou intre Samsung si Google

Pact nou intre Samsung si Google

by Dragos Schiopu

google-samsung1-820x420Ieri, cei de la Google si Samsung au semnat un acord „de brevet global”, acesta referindu-se la brevetele existente ale companiilor dar si pentru cele care vor urma in urmatorii zece ani.

Dupa o scurta declaratie, se pare ca acest parteneriat se refera la „o gama larga de tehnologii si domenii de activitate”, in rest ramane de vazut ceea ce vor face mai exact.

„Lucrand impreuna cu privire la acordurile de acest fel, companiile pot reduce potentialul de litigii si sa se concentreze in schimb pe inovare,”, declara Allen Lo, consilier general adjunct Google pentru brevete.

Apple si Samsung s-au implicat intr-un litigiu care a durat mai multi ani, iar Apple, de asemenea, a dat in judecata si alti dezvoltatori de telefoane care ruleaza sistemul Android. In cazul cu cei de la Samsung, Apple a acuzat compania ca le-ar fi copiat mai multe brevete, cum ar fi tehnologia sa pentru a face un salt inapoi atunci cand ajungi in partea de jos a ecranului. Pana in acest moment, Apple a castigat in fata celor de la Samsung in instantele din SUA, iar in cazul urmator, judecata este pe 31 martie, aici ne referim la scandalul dintre Galaxy S3 și iPhone 5

Totusi, cele doua companii au fost chemate pentru a purta discutii pe 19 februarie pentru a incerca sa rezolve problemele pe care acestea le au. Cu toate acestea, nu cred ca se va ajunge la o intelegere intre cei doi giganti.

Ramane de vazut daca acest parteneriat va da dureri mai mari de cap celor de la Apple. Google si Samsung sunt parteneri apropiati de cativa ani de zile, avand succes cu mai multe smartphone-uri care ruleaza Android. Acest parteneriat s-ar putea sa ii apropie si mai mult dar si sa elimine anumite situatii tensionate care au aparut de-a lungul timpului. Cu siguranta parteneriatul este gandit pe termen lung, aceste companii sunt dependente unele de altele.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.