Acasa Portabile iCharge x-Light, un acumulator extern foarte util in calatorii

iCharge x-Light, un acumulator extern foarte util in calatorii

by Dragos Schiopu

Chiar daca telefoanele din ziua de azi vin cu baterii din ce in ce mai puternice, atunci cand te afli pe drum, in calatorii, nu intotdeauna ai la indemana o priza sau un port USB pentru a-ti incarca telefonul sau un alt device pe care il porti cu tine. Asa ca un plan de back-up, si anume, o baterie externa poate fi intotdeauna o cale de salvare din eventualele situatii neplacute. De asemenea, in calatorii folosesti camera foto a telefonului mult mai des, folosesti aplicatii de harti si multe altele pe care nu le folosesti in mod normal si care cresc consumul si scad autonomia telefonului tau.

Ne-am oprit asupra unui acumulator extern usor, cu aspect deosebit si cu o capacitate mare de incarcare, 6200 mAh: iCharge x-Light.

Carcasa de aluminiu il protejeaza de eventualele socuri pe care le-ar putea avea in timpul calatoriilor, dar contribuie si la racirea optima a componentelor din interior, asigurand in felul acesta o eficienta energetica sporita. Tot la capitolul design, vine cu un set de leduri atasate sub banda de pe marginea acumulatorului si care isi schimba culoarea la cateva secunde. Si chiar daca nu le-am dat mare atentie atunci cand am citit despre ele pe internet, in momentul in care am pus acumulatorul pe masa si a inceput sa isi schimbe culoarea, a creat ceva impresii printre prietenii mei.

Dimensiunile acumulatorului de 63 x 120 x 16 mm sunt de apreciat, iar greutatea – 178 de grame il face sa fie alegerea perfecta. Ca sa va dati seama de dimensiuni, va spun ca este mai mic decat un telefon Samsung Galaxy S5 si mult mai mic daca il compar cu telefonul personal, Galaxy Note 4. Astfel, poate fi purtat usor in buzunar, fara sa creeze disconfort sau sa incomodeze in vreun fel.

Dincolo de aspect si dimensiuni, portul de incarcare al acumulatorului are un output de pana la 2 amperi, ceea ce permite o incarcare rapida a telefoanelor capabile de acest lucru. De asemenea, celulele din interiorul acumulatorului sunt marca Samsung, ceea ce vorbeste de la sine despre calitatea acestui produs.

Referitor la capacitatea de incarcare, un acumulator extern de 6000 mAh va putea incarca de 2 ori un telefon cu o baterie interna de 3000 mAh. Daca sunteti ceva mai tehnici si vreti sa vedeti exact calculele, le aveti mai jos:

Numarul de incarcari posibile pentru incarcarea unui telefon: calculul se face raportandu-ne la capacitatea de energie inmagazinata (Wh, watt-ora).  Calculul energiei inmagazinate este urmatorul: 6A. Capacitatea celulelor (amperi) x 3.6V. Tensiunea celulelor (volti)= 21.6 Wh.

Din cauza faptului ca majoritatea dispozitivelor mobile folosesc standardul USB pentru incarcare, adica necesita o tensiune de 5V, va fi necesar sa convertim energia inmagazinata in functie de acest parametru. 21.6Wh/ 5V = 4.32A (la o tensiune de 5V)/2.6A (capacitatea acumulatorului unui acumulator de Samsung Galaxy S4 de exemplu) = 1,66 cicluri de incarcare posibile.

Produsul poate fi comandat de pe eMAG.ro si zilele trecute era la oferta.

Galerie foto iCharge X-Light

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.