Acasa Tehnologie Zvonuri despre o noua tehnologie dezvoltata in secret de catre Apple

Zvonuri despre o noua tehnologie dezvoltata in secret de catre Apple

by Dragos Schiopu

Sunt curioasa cam cati dintre voi stiu despre locatia secreta din California, unde Apple pune bazele unor ecrane folosindu-se de tehnologia MicroLED. Astfel de zvonuri au tot circulat in aceste saptamani pe piata, ajungand si la noi. Mai cu seama ca inginerii sustin ca au reusit sa fabrice ecrane functionale pentru ceasurile Apple, avand in vedere ca au dorit sa utilizeze aceasta tehnologie pentru prima data pe un ceas.

Pe langa toate aceste zvonuri se cunoaste faptul ca Apple a achizitionat in luna mai 2014 un dezvoltator de MicroLED LuxVue. Iar daca una dintre intrebarile voastre se rezuma la ce poate face acest dezvoltator, ei bine, pentru cei interesati ecranele sunt mai subtiri, mai luminoase si bineinteles folosesc mult mai putina energie. Si tot aici trebuie sa mai adaugam ca aceste ecrane ce au tehnologia MicroLED sunt mult mai durabile si mai rezistente fata de acele ecrane ce sunt OLED.

Ba mai mult decat atat, potrivit zvonurilor, compania Apple isi doreste sa dezvolte singura ecranele, mai cu seama ca ecranele pentru Apple X sunt realizate de catre cei de la Samsung, iar ecranele pentru Apple Watch sunt realizate de catre cei de la LG. Daca proiectul celor de la Apple se va realiza, piata asiatica va avea ceva de suferit.

Prin urmare tehnologia MicroLED este una foarte complexa, intrucat aceasta poate contine milioane de pixeli individuali (fiecare pixel individual avand 3 sub-pixeli si anume – rosu, verde si albastru) in functie de dimensiunea ecranului. Si cum pentru acest an compania Apple a anuntat lansarea unui telefon ce are un ecran OLED, se pare ca vom mai avea de asteptat pana ce aceasta noua tehnologie isi va face aparitia prin ecranele produselor celor de la Apple.

Ceea ce nu trebuie sa uitam este legat de faptul ca Samsung a anuntat deja in luna ianuarie a acestui an la CES ca va lansa pe piata televizorul „The Wall” in luna august, televizor ce contine tehnologia MicroLED. Prin urmare cei de la Samsung vor deveni competitorii directi ai celor de la Apple.

s-ar putea sa-ti placa