Acasa Telefoane Zuk Z1 este un smartphone realizat de Lenovo

Zuk Z1 este un smartphone realizat de Lenovo

by Dragos Schiopu

Zuk Z1 este un smartphone performant care vine la un pret accesibil. Prin acest model, Lenovo doreste sa isi extinda cota de piata cu o subdivizie. Ideea nu este rea, mai ales ca telefonul are specificatii hardware foarte bune. Acest phablet combina performanta cu autonomia. La capitolul design nu mi se pare ca el ar semana cu un telefon Lenovo.

Zuk Z1

Chinezii de la Lenovo introduc un smartphone sub un nou brand, Zuk. Cu aceasta noua subdivizie cota de piata pentru chinezi ar trebui sa creasca destul de mult. Telefonul este excelent ca hardware, avand un procesor puternic, dar si o baterie mare ce il ajuta sa reziste la doua zile de utilizare.

Display

Ecranul are 5.5 inci, deci vorbim despre un phablet. Rezolutia lui este de 1920×1080 pixeli, o rezolutie excelenta pentru o imagine foarte buna si o autonomie buna, mai ales ca bateria are o capacitate foarte mare. Densitatea pixelilor este de 401 ppi, deci este un display standard, regasit pe multe telefoane.

Hardware

La acest capitol telefonul sta destul de bine. Evident, se putea pune un procesor mai nou, cu arhitectura pe 64 de biti. CPU-ul de pe acest smartphone este un Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC tactat la 2.5 Ghz. Este un procesor excelent, dar se putea si mai bine. SD801 este un quad core bazat pe nucleele Krait 400, deci vorbim de setul de instructiuni ARMv7. Procesorul inca se descurca excelent, mai ales ca Adreno 330 este un GPU foarte bun pentru o rezolutie FHD.

Memoria RAM are 3GB, iar cea interna are 64GB. Nu exista si posibilitatea de a pune si un card extern, dar cei 64 de GB sunt mai mult decat suficienti.

Autonomie

Telefonul sta foarte bine la acest capitol. Bateria are 4100 mAh, ceea ce este foarte bine pentru un telefon de top. Acest phablet poate rezista la o zi intensa de utilizare sau doua zile de utilizare normala. Procesorul SD801 este destul de bun energetic, desi nu se poate compara cu 808 sau alte modele ce utilizeaza noile nuclee ARM Cortex A53.

 

s-ar putea sa-ti placa