Acasa Diverse Ziua Pământului 2023: Schimbările climatice și preocupările ecologice în căutările românilor pe Google

Ziua Pământului 2023: Schimbările climatice și preocupările ecologice în căutările românilor pe Google

by Dragos Schiopu

Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este o ocazie de a evidenția preocupările românilor legate de schimbările climatice și protecția mediului. Google a prezentat recent căutările populare legate de aceste teme din ultimele 12 luni, perioada martie 2022 – martie 2023.

În România, întrebarea „Ce înseamnă schimbare climatică” a fost cea mai populară în legătură cu schimbările climatice. Alte căutări frecvente au inclus modalități de combatere a încălzirii globale, efectele acesteia asupra mediului și prevenirea poluării. Românii s-au arătat interesați și de importanța educației privind schimbările climatice.

Căutările legate de energia solară au fost cele mai populare în categoria mediu și ecologie, urmate de cele despre climă, veganism, reciclare și biciclete electrice. Alte teme de mediu cu multe căutări pe Google în România au fost mașinile electrice, energia nucleară și eoliană, poluarea și schimbările climatice.

Google Maps a înregistrat o creștere a interesului pentru locurile prietenoase cu mediul și/sau în aer liber în ultimul an. Românii au căutat cu 60% mai mult stații de încărcare a vehiculelor electrice, iar zonele de drumeții și cele de picnic au înregistrat o dublare a interesului în căutările pe Google Maps. Magazinele cu mâncare organică și cele de haine second-hand au fost, de asemenea, căutate frecvent.

Utilizatorii Google Maps pot face alegeri „eco-friendly” prin accesarea rutelor ecologice, disponibile și în România, care oferă rute cu cel mai mic consum de carburant. Cei cu vehicule electrice pot căuta stații de încărcare electrică și obține informații despre tipurile de porturi necesare și vitezele de încărcare. Transportul public este și el o opțiune prietenoasă cu mediul, iar Google Maps oferă o opțiune dedicată de navigare cu transportul public.

Local guides, comunitatea utilizatorilor de Google Maps, pot contribui cu informații despre locurile și afacerile prietenoase cu mediul. Aceștia pot actualiza atributele de reciclare pentru diferite companii sau adăuga informații despre sustenabilitate în secțiunea de recenzii.

Aceste date evidențiază preocupările românilor legate de schimbările climatice și protecția mediului, reflectând interesul în creștere pentru un stil de viață ecologic și sustenabil.

s-ar putea sa-ti placa