Acasa Diverse Youtube Kids contine publicitate neadecvata copiilor

Youtube Kids contine publicitate neadecvata copiilor

by Dragos Schiopu

De mai putin de 2 luni Google a lansat o aplicatie pentru Youtube special creeata pentru copiii, precum si pentru parintii care vor sa isi supravegheze copiii in videoclipurile pe care acestia le urmaresc pe internet.

youtube-kids

Cu lansarea Youtube Kids pentru iOS si pentru Android, Google a promis ca experienta pe care o va avea copilul dumneavoastra va fi una foarte bine pusa la punct si ca nu va avea acces la videoclipurile cu continut sexual sau care ar fi nepotrivit pentru copilul dumneavoastra. Dar de cateva zile Youtube se confrunta cu o problema care provine de la cateva grupuri din SUA care vor sa depuna o cerere la Comisia Federala de Comert. Cererea sustine ca reclamele care apar pe platforma Youtube Kids nu sunt la standardele celor care apar la televizor si sunt din categoriile care sunt interzise in politica de publicitate.

O mare parte din afacerile Google sunt construite pe publicitate, astfel si aplicatia dedicata pentru copii, Youtube Kids, contine reclame, nu este un lucru neobisnuit pentru utilizatori. Politica pentru publicitate de pe platforma Youtube Kids, interzice foarte multe categorii de anunturi, printre ele se afla anunturile din categoria politica, mancare, religie, relatii, alimente si bauturi. In mod special se pune accentul pe „Produsele pentru alimentele consumabile si bauturile sunt interzise, indiferent de continut”. Cu toate aceste interziceri din politica de publicitate, pe Youtube Kids apar reclame de la McDonalds si o emisiune de 7 minute despre continutul puilor de la McNuggets.

 

s-ar putea sa-ti placa