Acasa Diverse Youtube Kids, aplicatia Youtube pentru copiii

Youtube Kids, aplicatia Youtube pentru copiii

by Dragos Schiopu

Potrivit USA Today, Google intentioneza sa lanseze o noua aplicatie pentru Youtube pe 23 februarie, numita Youtube Kids. Detalii despre aplicatie se cunosc inca de anul trecut din luna martie dar Google a specificat ca a fost foarte mult de lucru la o asemenea aplicatie si ca doar in luna decembrie a anului trecut a terminat munca pentru aplicatia Youtube Kids. Aplicatia va fi gratuita si, la lansarea ei pe 23 februarie, va rula doar pe dispozitivele cu sistemul de operare Android.

Lansarea aplicatiei Youtube Kids are legatura cu achizitia companiei Toontastic de catre Google. Toontastic realizeaza clipuri video si aplicatii cu continut pentru copiii.

Shimrit Ben-Yair, manager al proiectului, a declarat pentru USA Today: „Parintii ne intrebau constat daca facem ca Youtube sa fie un loc mai bun pentru copiii nostri”.

Aplicatia va livra continut educativ si pentru copiii pana in varsta de 10 ani. Aplicatia Youtube Kids va fi una diferita fata de aplicatia Youtube pentru Android. Va avea setari si optiuni diferite fata de Youtube si nu vor avea nimic in comun.

Aplicatia Youtube Kids dispune de  o pagina principala cu 8 optiuni alcatuite din alegerile copiilor pentru emisiuni TV si alte recomandari populare facute de Youtube, bineinteles pentru copiii. Aplicatia mai dispune de radio si de un program de invatamant.

Copiii pot cauta videoclipuri prin tastarea cuvintelor in bara de cautare sau folosind vocea. Youtube anticipeaza ca metoda pentru cautarea vocala va fi un adevarat succes deoarece multi dintre copiii nu stiu sa introduca corect un cuvant complet pentru a cauta.

Aplicatia Youtube Kids nu permite cautarea de cuvinte obscene, ca sex sau alte cuvinte care sunt considerate a fi obscene. La o cautare unui cuvant obscen aplicatia va redirectiona cautarea catre un alt material care nu va contine continut obscen.

Consider ca aplicatia va avea succes pentru ca orice parinte doreste sa isi supravegheze copilul si sa stie ce videoclipuri urmareste.

 

s-ar putea sa-ti placa