Acasa Diverse YouTube activeaza serviciul de donatii Fan Funding

YouTube activeaza serviciul de donatii Fan Funding

by Dragos Schiopu

Cei care faceau pana acum bani din clipurile uploadate pe YouTube prin activarea reclamelor inaintea si in timpul videoclipurilor, au un nou motiv de bucurie. YouTube activeaza serviciul de donatii Fan Funding prin care cei care privesc clipurile pot sa ajute creatorii de continut oferindu-le bani sub forma de donatii.

fan funding

Avand in vedere ca anumite canale de YouTube nu pot sa castige bani de pe urma anumitor clipuri care folosesc alte materiale sub copyright, donatiile din partea fanilor ar putea duce la mai multe clipuri cu valori de productie avansate, fara frica sistemului Content ID.

Fan Funding este disponibil in Statele Unite, Japonia, Mexic si Australia si va veni si in alte tari in curand. Tranzactiile sunt realizate prin intermediul serviciului Google Wallet, ceea ce sugereaza ca pentru a primi suport, tara in care locuiesti trebuie sa aiba acces la acesta. De asemenea, Google primeste o mica parte din fiecare tranzactie, care de obicei pentru donatii sau alte lucruri de acest gen este stabilit undeva in jurul a 5% din valoarea totala.

Cei care vor sa doneze bani creatorilor de continut pot face asta atat din interfata web, cat si de pe mobil. Canalele care au această functie activata sunt marcate cu o pictograma sau banner intr-unul din colturile ferestrei video, cu link-uri catre pagina de donatii.

YouTube este in continua evolutie, iar serviciul Fan Funding este o schimbare care cu siguranta va fi pe placul utilizatorilor.

s-ar putea sa-ti placa