Acasa Tehnologie Yahoo cenzureaza ?

Yahoo cenzureaza ?

by Dragos Schiopu
yahoo messenger

yahoo messengerInitial ai zice ca e o stire gen cancan, cum sa cenzureze mesajele utilizatorilor de messenger. Ce anume ar putea cenzaura si de ce?

Ei bine asta se intampla, toate mesajele care contin FilesTube.com sunt automat cenzurate si desi apar ca trimise catre un alt utilizator defapt nu ajung niciodata la cel cu care purtati discutia.

Problema de baza eu insa nu o vad in faptul ca cenzureaza unu din cele mai mari motoare de cautare poloneze foarte cunoscut pentru faptul ca incalca drepturile de autor. Problema o vad in ivadarea discutiei mele private si imi pun intrebarea ce alte filtre mai sunt puse pe textele din discutile mele. Iarasi nu am nici o problema cu faptul ca ar putea exista filtre de identificare a mesajelor cu aspect de terorism. Dar am o mare probleme cand ma gandesc ca ar putea culege date financiare, parole, sau alte chesti destul de personale. De exemplu un link privat de download care il trimit unui pun prieten. Informatii de afaceri cu caracter confidential. Adica daca discut mult despre firma Samsung pentru ca-s fan si vor cumpara ei o firma concurenta m-as putea trezii cu pierderi de mesaje, cont de e-mail blocat sau mai stiu eu ce alta „eroare de sistem” pentru ca-s fan al unei firme concurente?

Eu zic ca istoria a demonstrat ca orice fel de cenzura pe termen lung duce in directii total gresite. Voi ce parere aveti despre astfel de filtre?

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Vlad Petre 31-03-2011 - 12:49

Sunt de acord cu tine. NU imi convine ca mesajele mele sa dispara sau sa nu fie trimise niciodata daca vorbesc despre un site/firma/produs care imi place. In plus nu cred ca vor fi in stare sa faca filtre calumea astfel incat sa nu iti cenzureze orice fraza carora li se pare lor ca trebuie cenzurata.

Cristian Neagu 31-03-2011 - 12:50

nu e deloc normal. conversatiile ar trebui sa fie total confidentiale. Dar cum se face asta la telefoane, la istoricul paginilor si la nenumarte altele era o chestiune doar de timp pana facea si yahoo messenger trecerea asta.
in viitor ajungem sa nu se faca automat conversatiile cu ce avem voie sa zicem

Vlad Petre 31-03-2011 - 12:55

oricum astia pot afla date personale si fara sa stii u de ele.

Petre Danutz 31-03-2011 - 20:26

trist…. dar nu ma mai surprinde o stire dasta…..

Comentariile sunt inchise.