Acasa Computere Windows 7 vs Windows 8

Windows 7 vs Windows 8

by Dragos Schiopu

Windows 7, un sistem de operare cu o marja de erori destul de mica a venit pe piata media in anul 2009. Acesta a promis si a demonstrat ca poate sa devina mai sigur si mai eficient pentru utilizatori.

Windows 8, un sistem de operare recomandat in special pe dispozitivele mobile, a fost lansat in anul 2012 cu scopul de a transforma interfata clasica de Windows intr-una Metro.

Cele doua sisteme de operare sunt folositoare si eficiente in felul lor. Inca de prin anii 2000 cand Windows XP avea cea mai inovatoare interfata multimedia, oamenii se gandeau ca intotdeauna e loc pentru o schimbare. Astazi Windows 8 demonstreaza evolutia firmei Microsoft si adaptarea la nou din toate punctele de vedere.

Windows 7 este un sistem de operare bine securizat, cu o interfata grafica medie si un surplus de eficienta major. In comparatie cu predecesorul sau Vista, Windows 7 se doreste a fi o reactualizare a lui, cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicatiile si echipamentul cu care acesta a fost deja invatat. Gamerii si utilizatorii care folosesc intens calculatorul recomanda Windows 7 x64 deoarece interfata grafica a acestuia este mai simplificata iar resursele pe care le consuma sunt mult mai scazute.

Windows 8, un sistem de operare cu interfata Metro devine favorit si in randul dispozitivelor portabile. Telefoanele si tabletele au preluat notiunea de Windows 8 si au transformato in Windows Phone. Sistemul este stabil, fara prea multe erori, usor de utilizat si are o capacitate de procesare destul de ridicata. Softurile si aplicatiile care ruleaza in background-ul sistemului il fac sa devina mai putin important pentru gameri. Windows 8 este o trecere intensa de la o interfata clasica la ceva mult mai complex, cu aplicatii si soft-uri diferite care se adapteaza usor la cerintele utilizatorilor.

In concluzie, fiecare sistem de operare este bun in felul si functionalitatea sa pentru orice fel de operatie.

s-ar putea sa-ti placa