Acasa Tehnologie Vrei sa-ti faci propria ta distributie de Linux?

Vrei sa-ti faci propria ta distributie de Linux?

by Dragos Schiopu

Daca vrei sa iti faci propria ta distributie de Linux, acum se poate.
Suse a lansat un serviciu online, www.susestudio.com, prin intermediul caruia poti sa iti faci propria distributie de Linux, exact asa cum o vrei.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe www.susestudio.com si sa iti faci un cont gratuit. Ai la dispozitie 15GB pentru a-ti salva distributiile de Linux particularizate.

Ai la dispozitie un wizard intuitiv pentru a-ti realiza de la 0 distributia ta de Linux. Se porneste de la o distributie de baza (openSUSE 11.4, openSUSE 11.3, SUSE Linux Enterprise 11 SP1, SUSE Linux Enterprise 10 SP3), se alege componentele de baza, de exemplu interfata – grafica (se poate opta pentru KDE sau GNOME) sau minimala, arhitectura (32 sau 64 biti), numele distributiei.

La pasul urmator se pot alege pachetele software ce vor fi incluse in distributia proprie de Linux, se poate seta limba, timezone-ul, firewall-ul, se pot adauga/sterge useri, se poate personaliza imaginea de fundal etc.

La pasul urmator se porneste procesul de „build-uire” a distributiei proprii, se precizeaza numarul versiunii si formatul in care imaginea va fi creata: iso, vmdk, ovf etc.

 
Dupa crearea imaginii, aceasta poate fi distribuita prietenilor sau poate fi publicata in galeria oficiala de distributii Linux.
Partea cea mai interesanta de-abia acum incepe. Imaginea noua poate fi testata imediat dupa creare! Se poate testa online modul de functionare al distributiei tale de Linux (desigur, exista si anumite limitari…) prin intermediul unei interfete web realizate in flash (atentie la plug-inurile care blocheaza flashul…) sau prin ssh, folosind Putty, de exemplu.
DevHellOS 0.0.1 – KDE 4
Accesarea prin ssh a distributiei noastre de Linux, DevHellOS 0.0.1.
Pentru a descarca acest sistem de operare, click aici.

s-ar putea sa-ti placa

0 comentariu

BlackPhantom 14-03-2011 - 13:52