Acasa Diverse Vor putea robotii sa ne lase fara loc de munca in viitor?

Vor putea robotii sa ne lase fara loc de munca in viitor?

by Dragos Schiopu

roboti-oameni

E o intrebare la care foarte multi cercetatori inca nu au gasit un raspuns veridic, intrucat niciodata nu se stie cat de mult va evolua aceasta arie, aceasta parte a roboticii, in care majoritatea oamenilor se opun, vrand sa isi pastreze locul de munca. Daca tehnologia va evolua suficient de mult, iar inteligenta artificiala va ajunge la un grad extrem de ridicat, atunci chiar ar trebui sa ne facem probleme din acest punct de vedere.

Robotii vor deveni in timp unii dintre cei mai importanti in societate, facandu-i pe oameni sa creada tot mai mult ca isi vor pierde locul de munca. Societatea va depinde din in ce mai mult de roboti, atat de modul rapid cu care pot actiona si pot efectua anumite sarcini cat si datorita costurilor extrem de mici. Acum cativa ani, nimeni nu se gandea la o eventuala putere a robotilor, o eventualitate ca acestia sa ne inlocuiasca, dar iata ca o data cu trecerea timpului, oamenii au vazut evolutia si au inceput sa gandeasca altfel.

In ultimii ani tot mai multi oameni si-au pierdut locul de munca, fiind inlocuiti cu utilaje robotizate, mult mai capabile si mai eficiente sa aduca un cost suplimentar in firma. Pentru a ne da seama de sansele pe care le avem ca robotii sa ne inlocuiasca char si la locul de munca, cei de la Gizmodo au creat un formular cu o serie de intrebari. In functie de raspunsurile pe care le dati, veti constientiza daca robotii ar putea fi inamicii vostrii numarul unu la locul de munca.

La momentul de fata se desfasoara o evolutie continua din punct de vedere a inteligentei artificiale, astfel incat orice persoana se gandeste la o eventualitate ca robotii sa devina mult mai importanti decat ei in viata sociala, la locul de munca sau chiar acasa, fiind programati sa faca exact ceea ce le spui si fara sa fie platiti.

s-ar putea sa-ti placa