Acasa Tehnologie Vodafone Guardian – bug lansare aplicații nepermise

Vodafone Guardian – bug lansare aplicații nepermise

by Dragos Schiopu

Vroiam să scriu un articol despre aplicația Guardian, lansată recent de Vodafone, iar în urma testării de nici 5 minute am descoperit deja un bug care face aplicația… inutilă. Pe lângă funcția de blocare a apelurilor, SMS-urilor și MMS-urilor primite/trimise, a conexiunii 3G/WiFi/Bluetooth, Guardian mai are și posibilitatea de a bloca lansarea unei aplicații nepermise. Și aici apare și bug-ul. De fapt, aplicația este lansată, însă Guardian afișează peste aplicație un dialog în care îți spune că aplicația este blocată. Jucându-mă cu blocatul/deblocatul telefonului, dialogul de la Guardian a dispărut, iar aplicația blocată a putut fi utilizată fără probleme! Telefonul pe care am testat este un Nexus cu Android 4.1.1 oficial (fără ROM-uri customizate sau alte hack-uri instalate).

Mai jos un screenshot din Guardian cu aplicațiile nepermise:

Încerc să lansez o aplicație nepermisă, Browser. Sunt întâmpinat de un mesaj de la Guardian, iar în fundal aplicația se încarcă fără probleme:

După ce blochez/deblochez telefonul de câteva ori și îl comut din landscape în portrait și invers, rapid, de câteva ori, mesajul de la Guardian dispare! Browserul poate fi apoi folosit fără nicio problemă.

Revin cu un video cu întreaga procedură de îndată ce dau de o cameră video.

Update: tot prin această metodă se pot accesa și Setările, chiar dacă nu sunt permise.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa