Acasa Computere VIDEO. Windows 9: buton de Start compus din doua parti si centru de notificari imbunatatit

VIDEO. Windows 9: buton de Start compus din doua parti si centru de notificari imbunatatit

by Dragos Schiopu

Pentru cei care sunt la curent cu noutatile Microsoft si s-au obisnuit deja sa utilizeze Windows 8, trebuie sa afle ca Windows 9 va fi prezentat de Microsoft pe data de 30 septembrie, urmand sa fie disponibil de la inceputul anului viitor.

windows 9

Dupa ce pe internet au fost vehiculate doar imagini cu noua versiune a sistemului de operare, gsmarena.com prezinta si doua clipuri video care ne ajuta sa ne facem o idee despre ceea ce aduce nou Windows 9.

Spre exemplu, va exista un buton de Start compus din doua parti, una clasica de Windows 7 si o alta cu tile-uri, acele dreptunghiuri si patratele colorate care te trimit in aplicatii.

Un alt filmulet ne arata ca Windows 9 va avea un centru de notificari schimbat. Vedem, de asemenea, cum se lucreaza cu mai mult zone de desktop, stil imprumutat de la sistemele de operare Linux:

Noul Windows va sosi, astfel, la aproximativ doi ani dupa lansarea Windows 8, care a fost inlocuit intre timp de versiunea 8.1, si la cinci ani după Windows 7, scos in a doua jumatate a anului 2009.

Windows 8 a fost cea mai curajoasa mutare a Microsoft din ultimii ani in zona sistemelor de operare pentru computere, aducand o interfata noua, dezvoltata in jurul functiilor de touchscreen, cu clasicul desktop si meniul Start ascunse in plan secund. Cu toate acestea, Windows 8 nu a avut succesul asteptat, utilizatorii fie au fost nemultumiti de noua interfata, fie au fost nemultumiti de necesitatea unei investitii suplimentare in hardware pentru a profita de functiile touch. Odata cu update-ul la Windows 8.1, multe dintre problemele cu care s-a confruntat initial utilizatorii Windows 8 au fost rezolvate, insa rata de adoptare a produsului continua sa fie una slaba, conform economica.net.

s-ar putea sa-ti placa