Acasa Telefoane Viber permite de acum si apeluri video

Viber permite de acum si apeluri video

by Dragos Schiopu

Pana de curand, prin aplicatia mobila Viber puteai face apeluri de voce peste o conexiune la internet, prin functia de VoIP. Lucrurile se schimba de astazi si vei putea face apeluri video direct prin Viber, update-ul fiind unul foarte major si singurul de o asemenea amploare de cand gigantul japonez de comert online, Rakuten, a achiziţionat Viber.

viber-video-calling-teleconferinta_thumb

Prin conversatiile text pe care le poti face pe Viber, aplicatia este una cross-platform de chat, similară cu WhatsApp. Singura componenta care mai lipsea, in afara de voce si mesagerie text, era partea de video. Aceea a fost introdusa azi pe mobile pentru prima oara, chiar daca functia exista deja de ceva timp in versiunea de desktop a programului.

Odata cu functia de apeluri video, aplicatia Viber 5.0 pentru iOS şi Android, a primit si o sectiune intitulata QR. Aceasta se afla in coltul din dreapta sus al paginii de preferinte din aplicatie si acolo puteti vedea un cod QR generat pentru a va reprezenta datele de contact, dar si un scanner de coduri QR prin care puteti adauga rapid pe cineva in lista de prieteni, scanandu-i propriul cod.

Se pare ca acest update nu este singurul de care utilizatorii Viber vor avea parte in acest an. Conform playtech.ro, CEO-ul Talmon Marco le-a declarat celor de la TNW ca introducerea functionalitatii de video chat reprezinta doar prima dintre trei actualizari majore aferente Viber pe care le vom vedea pana la sfarsitul anului. Cea de a doua va fi ancorata intr-o functionalitate avansata de gaming, iar a treia va viza integrarea Viber cu platforma de comert online Rakuten.

s-ar putea sa-ti placa