Acasa Tehnologie Verizon va incepe testele pentru reteaua 5G

Verizon va incepe testele pentru reteaua 5G

by Dragos Schiopu

Daca in Romania nici un operator de telefonie nu are inca acoperire 4G 100% din suprafata populatiei, in Statele Unite, unul dintre cei mai mari operatori telecom, Verizon, va incepe testele pentru reteaua 5G.

reteaua 5G

Testele vor incepe la inceputul anului urmator, urmand ca in 2017, reteaua 5G sa fie deja disponibila clientilor Verizon. Ce performante poate atinge reteaua 5G? Cat de rapida este a 5-a generatie de internet? Din primele teste facute de Verizon, aceasta este de 30 – 50 de ori mai rapida decat actuala retea 4G a Verizon si chiar mai rapida decat Google Fiber, un serviciu de internet pentru acasa oferit de Google. Un exemplu concret ar fi daca vorbim despre descarcarea unui film 3D „Guardians of the Galaxy”: cu reteaua 5G ai putea sa descarci acest film in 15 secunde fata de 6 minute car ar dura descarcarea cu o conexiune 4G.

Reteaua 5G nu va aduce numai viteza, ci si un consum mai mic al bateriei. Cu o conexiune 5G dispozitivele ar trebui sa dureze de 10 ori mai mult din punct de vedere al acumulatorului. In plus, reteaua 5G va putea suporta un numar de utilizatori simultani mult mai mare decat oricare alta versiune de retea pana acum. Un milion de utilizatori ar putea urmari simultan un serial pe HBO GO fara sa fie afectata calitatea streaming-ului.

In vreme ce alti operatori telecom estimeaza implementarea retelei 5G undeva in anul 2020, reusita Verizon de a implementa 5G in 2017 ar insemna un record pozitiv dar si un plus de imagine pentru operatorul telecom in fata acelor consumatori pasionati de tehnologie si inovatie.

Verizon a reusit sa fie si primul operator care a implementat 4G. Dupa ce a anuntat ca va incepe testele pentru 4G in 2008, la finalul anului 2010, reteaua LTE era pregatita pentru lansare pe piata. De data asta, cei de la Verizon cred ca va fi necesar doar jumatate din timpul respectiv.

Pentru implementarea retelei 5G Verizon va face echipa cu Alcatel- Lucent, Cisco, Ericsson, Nokia, Qualcomm si Samsung. 

s-ar putea sa-ti placa