Acasa Diverse Un student respins de Facebook pentru ca a expus o eroare de confidentialitate

Un student respins de Facebook pentru ca a expus o eroare de confidentialitate

by Dragos Schiopu

Un student la Harvard, Aran Khanna, a fost refuzat in stagiatura la Facebook dupa ce compania americana a aflat ca una dintre realizarile acestuia expune in mod public defectele de confidentialitate pe care le are aplicatia Messenger.

facebook-messengerIn luna mai a acestui an, studentul a lansat Marauder’s Map, o extensie pentru browserul Google Chrome, aceasta folosind datele de localizare pentru a vedea exact in ce loc se afla prietenii nostri, dar mai ales, si alte persoane daca este sa vorbim de un chat realizat pe aceasta retea de socializare. Este de remarcat faptul ca extensia a fost descarcata in doar 3 zile de peste 85.000 de ori, un lucru destul de bun pentru o extensie.

Extensia in sine ii loveste dur pe cei de la Facebook, ea scoate la iveala un defect de confidentialitate al aplicatiei Messenger care dateaza de mai bine de 3 ani, iar aceasta s-a rezolvat abia dupa o saptamana dupa dezactivarea aplicatiei, Facebook precizand ca acum avem controlul deplin asupra informatiilor noastre de locatie, insa nu au specificat nimic despre incidentele care s-au produs inainte.

In urma tuturor incidentelor, studentul a primit un email oficial din partea Facebook in care se precizeaza faptul ca nu indeplineste standardele ridicate de etica in ceea ce priveste stagiatul sau.

Este de remarcat faptul ca Facebook, care este cea mai mare retea de socializare a momentului a pornit dintr-o camera de camin, iar acest student, Aran Khanna, a facut un lucru asemanator, a realizat o aplicatie care putea fi utila celor de la Facebook, insa in schimbul aprecierilor el a fost respins pentru a avea un internship in cadrul companiei.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest subiect.

s-ar putea sa-ti placa