Conform unui studiu realizat la nivel european, opt din zece copii au un cont realizat pe cel putin o singura retea de socializare, lucru care spune foarte mult despre noua generatie.
Totodata, se pare ca in perioada cuprinsa intre 2010 si 2014, procentul minorilor care acceseaza Facebook sau Twitter a crescut cu pana la 80%, fata de 25% cat era inainte de anul 2010. Cu toate acestea, Facebook nu permite utilizatorilor mai mici de 13 ani sa detina un cont, dar in practica acest lucru nu sta deloc asa, foarte multi minori sub 13 ani au cont pe aceasta retea, dar nimeni nu verifica asemenea detalii, minorii putand sa isi aleaga orice data de nastere, chiar cu zeci de ani peste varsta reala pe care o au.
Florin Gheorghe, deputatul din partea UNPR, explica de unde vine aceasta propunere: „Au fost foarte multe cazuri de minori care au accesat siteuri de socializare si au fost foarte multe cazuri de violuri si rapiri. Am considerat ca trebuie sa atragem atentia”.
Chiar daca nu este o intentie rea in tot acest proiect, dupa parerea mea acest lucru este foarte greu de pus in practica, dar mai ales, nu ajuta cu nimic. Cei care trebuie sa intervina, in primul rand, sunt parintii, acestia trebuie sa stie ce fac copii pe internet, iar in cazul de fata pe Facebook.
Totusi, daca esti parinte si vrei sa stii ce face copilul pe internet, poti accesa siteul sigur.info, un proiect finantat de catre Comisia Europeana, ei propunandu-si sa ofere un mediu sigur tinerilor pe internet.