Acasa Diverse Un algoritm ce poate descoperi daca esti trist in functie de postari

Un algoritm ce poate descoperi daca esti trist in functie de postari

by Dragos Schiopu
postari

In ultima perioada din ce in ce mai multe lucruri par a fi foarte incurcate, cel putin in privinta unor algoritmi de pe paginile de socializare, dar si de posibilitatea de criptare a unor mesaje private. In cele din urma, in articolul de astazi voi scrie despre un algoritm ce poate depista daca tu esti trist sau deprimat cu ajutorul fotografiilor postate pe Instagram.

Desi la inceput mi s-a parut o adevarata nebunie se pare ca acest algoritm poate depista tristetea, deprimarea din fotografiile postate. Se pare ca in lume mai exista si alte tehnologii ce pot depista depresia prin metode diferite sau caracteristici diferite, cum ar fi: tonul vocii, timpul petrecut in diverse locuri, sau diversele mesaje pe care tu le postezi.

Astfel ca acest algoritm a fost antrenat cu mesaje si postari de la persoane ce au fost deja diagnosticate cu o depresie. Tot cu privire la acest algortim se mai spune ca persoanele triste erau indreptate catre postarile cu fotografii intunecate, ce contineau foarte multe nuante de albastru, in timp ce persoanele ce nu sufereau de depresie postau fotografii cu grupuri de oameni.

Se pare ca cei care postau fotografiile intunecate aveau foarte putine aprecieri, dar foarte multe comentarii. Ceea ce este cu adevarat important este faptul ca acest nou algoritm a fost capabil sa depisteze depresia chiar inainte de a fi pus diagnosticul. Cu toate acestea, acest studiu a implicat un numar mic de persoane si probabil ca in curand vom asista la un numar mult mai mare de persoane implicat in acest studiu, in viitorul apropiat.

In cele din urma se pare ca in curand tehnologia ne va spune ce trebuie sa facem si cum ar trebui sa reactionam la anumite lucruri din jurul nostru.

s-ar putea sa-ti placa