Acasa Diverse De ce trebuie sa ai grija la mesajele din chat-ul retelelor de socializare?

De ce trebuie sa ai grija la mesajele din chat-ul retelelor de socializare?

by Dragos Schiopu
mesajele

Stiu ca intr-o anumita postura s-ar putea sa spui ca nimic grav nu se poate intampla daca ii lasi cuiva mesaje in privat pe diferite tipuri de retele sociale, insa adevarul este cu totul si cu totul altfel. Pe de alta parte este bine ca informatiile cele mai importante sa nu fie lasate oriunde si transmise in mod direct receptorului.

Intrucat nu exista intimitate 100% cu privire la mesajele private pe care le lasati pe chat, chiar daca un mare pas a fost realizat anul trecut de catre cei de la WhatsApp. Si cu siguranta cred ca va aduceti aminte ca ei au implementat criptarea end – to – end pentru toate conversatiile private.

Cu toate ca exista o oarecare posibilitate ce le permite angajatilor retelelor de socializare sa citeasca mesajele utilizatorilor. Se pare ca securitatea confidentialitatii este foarte scazuta atunci cand vine vorba de mesajele private de pe retelele de socializare. Pana nu demult se spunea ca cele mai sigure retele, in care  puteai transmite mesaje in siguranta erau Signal si Telegram.

Dar cu toate astea se pare ca cei de la Telegram au inceput sa citeasca mesajele criptate a utilizatorilor din cauza banuielilor cu privire la organizatiile teroriste. Si pentru a intelege mai bine ce inseamna un sistem de mesagerie, care sa fie capabil sa iti aigure confidentialitatea am detectat cativa factori foarte importanti, legat de acest aspect, si pe care ii puteti gasi si pe internet daca veti face cautarile necesare:

  • confidentialitate – conversatia auzita doar de cei implicati in acest fapt;
  • autenticitate – mai greu de obtinut in comunicarea online, dar nu imposibil;
  • conversatia trecuta si cea viitoare – sa ramana secrete, fara ca cineva sa aiba acces la arhivele conversatiei;
  • integritatea mesajelor – siguranta ca mesajul transmis ajunge la celalalt asa cum l-am formulat in ceea ce priveste comunicarea online;

Pentru a avea parte de confidentialitate si integritate a mesajelor transmise online poti aplela la criptarea acestora. Ceea ce trebuie spus este vorba despre securitatea mesajelor private de pe retelele de socializare, care nu au siguranta confidentialitatii.

s-ar putea sa-ti placa